Χρονοδιάγραμμα στις συνομιλίες για το Κυπριακό θα ζητήσει ο Έρογλου

Newsroom Newsroom

Χρονοδιάγραμμα στις συνομιλίες για το Κυπριακό θα ζητήσει ο Έρογλου

Χρονοδιάγραμμα στις συνομιλίες για το Κυπριακό θα ζητήσει να τεθεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, τονίζοντας ότι όραμά του είναι «η ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στη διεθνή κοινότητα».

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση για τις «προεδρικές εκλογές» που θα γίνουν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου στις 19 Απριλίου, ο Έρογλου ανέφερε: «Εάν οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδεχθούν το αίτημά μου για χρονοδιάγραμμα, σημαίνει ότι δεν είναι ειλικρινείς και δεν έχουν πρόθεση για συμφωνία», προσθέτοντας ότι το αίτημα αυτό θα υποβληθεί στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε επίσης ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί επανεκλογή, «είναι για να επιστρέψει ο Νίκος Αναστασιάδης στις συνομιλίες και να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις, που αφήσαμε στη μέση».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν παρέλειψε ακόμα να ζητήσει την ψήφο όσων πιστεύουν σε τουρκοκυπριακό «κράτος» και όσων αναγνωρίζουν την Τουρκία ως μητέρα-πατρίδα και θέλουν τις εγγυήσεις της.

Αφού ανέφερε, δε, ότι το κύριο καθήκον του «προέδρου» είναι να γνωρίζει το παρελθόν, να αναλύει με ακρίβεια το παρόν και να διαμορφώνει το μέλλον σωστά, πρόσθεσε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε η ειρήνη να διατηρηθεί και να μην αποτελέσει έδαφος για σύγκρουση.

«Οι υδρογονάνθρακες γύρω από το νησί είναι ο κοινός πλούτος των δύο κοινοτήτων», είπε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει καλά κατανοητό πως (οι Τουρκοκύπριοι) «είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους».

Ο Έρογλου δήλωσε τέλος ότι το φυσικό αέριο, που έχει μεγάλη σημασία για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, «θα πρέπει να μεταφέρεται στον κόσμο από την Τουρκία, που είναι και ο πιο οικονομικά βιώσιμος δρόμος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved