ΚΥΠΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στις Εκκλησίες για την Πρώτη Ανάσταση

Πλήθος κόσμου στις Εκκλησίες για την Πρώτη Ανάσταση

Το πρώτο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, η Πρώτη Ανάσταση ακούστηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (11/4/2015) σε όλους του ορθόδοξους Ιερούς Ναούς.

Οι Αρχιερείς και οι Ιερείς ψάλλουν το «Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην, ότι συ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις Εθνεσι», ραίνουν τους πιστούς με δάφνες και λουλούδια, ενώ οι πιστοί ανταπαντούν με το δυνατό κτύπημα των στασιδιών.

Τα μαύρα ρούχα πέφτουν από τις εικόνες, οι πολυέλεοι πηγαινοέρχονται, και οι καμπάνες κτυπούν το πρωί χαρμόσυνα.

Απόψε τα μεσάνυκτα, οι πιστοί αναμένεται να κατακλύσουν τις Εκκλησίες, όπου θα τελεστεί ο όρθρος της Αναστάσεως, για να ακούσουν το Χριστός Ανέστη.

Χθες βράδυ πλήθος κόσμου κατέκλυσε του Ιερους Ναούς σε όλη την Κύπρο, για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου. Ακολουθία τελέστηκε και στον Αγιο Γεώργιο Εξορινό της Αμμοχώστου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά το 1958, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες Βαρωσιώτες, αλλά και τουρκοκύπριοι.

Δεκάδες εθελοντές στόλισαν τον Επιτάφιο, ενώ μετά την ακολουθία έγινε η περιφορά του Επιταφίου στον περίβολο της εκκλησίας.

Επικεφαλής της πομπής ήταν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Βασίλειος, ο μουφτής των Τουρκοκυπρίων και ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, Αλέξης Γαλανός. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, ενώ παρευρέθηκαν, βουλευτές, πολιτικοί και ξένοι διπλωμάτες.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, είπε ότι με αισθήματα συγκίνησης παρευρέθηκαν για δεύτερη χρονιά στον Αγιο Γεώργιο Εξορινό, προσθέτοντας ότι τα όσα έγιναν σήμερα αποτελούν μήνυμα για το μέλλον.

Μήνυμα, τόνισε, επανένωσης της Κύπρου. Ο κ. Γαλανός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ανάσταση για την Κύπρο δεν είναι μακριά.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις