ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Βουλής της Μάλτας

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Βουλής της Μάλτας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Μάλτας δρ. Anglu Farrugia φθάνει την Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015, στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου.

Τον δρα Farrugia θα συνοδεύουν οι βουλευτές Joseph Sammut και David Agius, καθώς και ο Συνεργάτης του Προέδρου Ancel Farrugia Migneco.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής σκοπός της επίσκεψης, πέραν των πολιτικών επαφών του, είναι να τιμήσει με την παρουσία του, τις επετειακές εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, υπό το φως της ιστορικής σύνδεσης της Μάλτας με τη διαφυγή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την Κύπρο κατά το πραξικόπημα.

Ο δρ. Farrugia και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που τον πλαισιώνει θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ενώ θα πραγματοποιήσουν χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. Ο δρ. Farrugia θα επισκεφθεί επίσης τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο δείπνο προς τιμήν του Μαλτέζου ομολόγου του.

Στις 15 Ιουλίου 2015, ο Πρόεδρος της Βουλής της Μάλτας θα προσφωνήσει την Ειδική Συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους, ενώ ακολούθως οι κ.κ. Ομήρου και Farrugia θα παραστούν και θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημόσυνο πεσόντων και στην εξόδιο ακολουθία για πεσόντες του 1974 και άλλα θύματα, των οποίων τα λείψανα ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα.

Αργότερα την ίδια μέρα, οι Πρόεδροι των δύο Σωμάτων θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης στην Πάφο, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής με ομιλητή τον κ. Ομήρου και θα επισκεφθούν τον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό της Κύπρου, στην Πάφο, από όπου ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος απηύθυνε, 41 χρόνια πριν, το ιστορικό μήνυμά του προς τον κυπριακό λαό.

Τον δρα Farrugia θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά.
πηγη ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις