ΚΥΠΡΟΣ

Επαφές Μαυρογιάννη στη Σλοβακία

Επαφές Μαυρογιάννη στη Σλοβακία

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Miroslav Lajčák είχε χθες ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μαυρογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε την Μπρατισλάβα, προερχόμενος από την Νέα Υόρκη, ύστερα από πρόσκληση του Σλοβάκικου Υπουργείου Εξωτερικών, μίλησε σε συνάντηση των Σλοβάκων Πρέσβεων που είναι διαπιστευμένοι σε κράτη μέλη της ΕΕ, με θέμα τις εμπειρίες που είχε αποκομίσει η Κύπρος κατά την διάρκεια της δικής της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του ο Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ivan Korčok, ο οποίος είναι και Επικεφαλής της Σλοβάκικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ που θα λάβει χώραν το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ο κ. Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Μπρατισλάβα, ο κ. Μαυρογιάννης είχε, επίσης, συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Διεθνών Οργανισμών του Υπουργείου Εξωτερικών της Σλοβακίας Michal Mlynár, με τον οποίον συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

'Οπως αναφέρεται, ο κ. Μαυρογιάννης είχε προσκληθεί στην Μπρατισλάβα για τον ίδιο λόγο και στις 4 Μαϊου 2015.

ΠΗΓΗ ikypros.com

Σχετικές ειδήσεις