ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια καθοριστική περίοδο για τις εξελίξεις στα ενεργειακά, καθώς είναι θέμα χρόνου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Η Αντιπροσωπεία θα έχει επαφές με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Συναντήσεις θα έχουν και με τις εταιρείες Total, Eni και Νoble καθώς επίσης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς που ασχολούνται με θέματα ενέργειας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει περιήγηση του χώρου του ρυθμιστικού σχεδίου ανάπτυξης περιοχής Βασιλικού, επίσκεψη στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού, στον τερματικό σταθμό αποθήκευσης πετρελαιοειδών και στο εργαστήριο ηλιακών εφαρμογών ''ΠΡΩΤΕΑΣ''.

Της οκταμελούς Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ηγείται η WERNER Martina (S&D) και σε αυτή συμμετέχει ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης (GUE), και οι LANGEN Werner (EPP), POCHE Miroslav (S&D), VAN NIEUWENHUIZEN Cora Van (ALDE), ERNST Cornelia (GUE) KAPPEL Barbara (ENF), KOVÁCS Béla.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις