ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Στόχος η αύξηση του τουρισμού

Κατεχόμενα: Στόχος η αύξηση του τουρισμού

Σε έσοδα 800 εκ. ΤΛ (266 εκ ευρώ περίπου) από τον τουρισμό το 2016 στοχεύει το ψευδοκράτος σύμφωνα με τον “υπουργό” τουρισμού, Φαίζ Σουτσιούογλου, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 20% σε σχέση με τα έσοδα από τον συγκεκριμένο τομέα για φέτος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κίπρις, ο κ. Σουτσιούογλου ανέφερε ότι η εκστρατεία προώθησης της “βόρειας Κύπρου”, όπως είπε, στο εξωτερικό πάει πολύ καλά και είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια “κρατική πολιτική” για τον τουρισμό, λέγοντας πως έχει ζητήσει από την “κυβέρνηση” ένα ταμείο για τον τουρισμό, αίτημα που αντικρίζεται θετικά, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός θα είναι η σωτηρία της “χώρας”.

Ανέφερε επίσης ότι το ψευδοκράτος θα συμμετάσχει στην World Travel Market, την δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως στο Λονδίνο τον Νοέμβριο. “Στόχος μας ο ανθρώπινος παράγοντας. Σκοπεύουμε να στείλουμε μια ομάδα 8-10 ατόμων στο Λονδίνο με εθνικές ενδυμασίες”.

Η ομάδα αυτή, εξήγησε, θα δείξει την παράδοση της “χώρας” και θα προωθήσει βιβλία και φυλλάδια σε σχέση με τα κατεχόμενα, ενώ θα μοιράζουν και χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα. Θα αρχίσουν επίσης, συνέχισε, μια εκτεταμένη καμπάνια τουρισμού στη βρετανική αγορά και σχεδιάζουν σε περισσότερη διαφήμιση του ψευδοκράτους στο Λονδίνο και τη Βρετανία.

Ο κ. Σουτσιούογλου είπε πως το ψευδοκράτος τα έτη 2015 και 2016 θα συμμετάσχει συνολικά σε 21 από 32 εκθέσεις τουρισμού μετά από σχετική έγκριση του “υπουργικού συμβουλίου”. Αναμένουν ανέφερε, αύξηση των τουριστών από Γερμανία, Κίνα και Ουκρανία, ενώ πτώση είχαν οι αγορές της Λευκορωσίας, της Ρωσίας, της Φιλανδίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις