ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκία-Κατεχόμενα: Κόντρα... για το νερό

Τουρκία-Κατεχόμενα: Κόντρα... για το νερό

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση Τουρκίας- Τουρκοκυπρίων για την διαχείριση του νερού που θα διοχετεύεται στα κατεχόμενα και ήδη μέσω αγωγών, βρίσκεται στα παράλια της Κερύνειας.

Οι 26 από τους 28 λεγόμενους δήμους στα κατεχόμενα με επικεφαλής τον λεγόμενο δήμαρχο του Κιόνελι, Αχμέτ Μπενλί υποστηρίζουν ότι είναι αδιανόητο να διαχειρίζεται το νερό κάποιος εκτός από τις τοπικές αρχές.

Από την πλευρά του ο λεγόμενος υπουργός μεταφορών, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου θέλει τη διαχείρηση να έχει η Τουρκία τονίζοντας ότι οι Τ/κ δεν έχουν τον εξοπλισμό και την υποδομή για την διαχείριση του νερού από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα και ενώ όλοι γνώριζαν ότι θα πραγματοποιηθεί μία τελετή εγκαινίων και αυτή θα γίνει στο ψευδοκράτος στις 28 Οκτωβρίου, παρουσία μάλιστα και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί, αναφέρει ότι ο Δήμαρχος του Ανεμουρίου, της περιοχής δηλαδή που βρίσκεται το φράγμα στην Τουρκία, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπη 15 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ερντογαν και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβουτογλου, θα μεταβούν στην περιοχή του για να τελέσουν τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα.

Επισημαίνεται ότι το νερό από την Μερσίνη της Τουρκίας που βρίσκεται στην Κερύνεια θα οδηγηθεί στο φράγμα, που έγινε στα Πάναγρα και από εκεί θα διανέμεται στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και σε άλλες περιοχές.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις