ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριανού: Ο Ακιντζί υποστήριξε με συνέπεια τη λύση στο Κυπριακό

Κυπριανού: Ο Ακιντζί υποστήριξε με συνέπεια τη λύση στο Κυπριακό

"Οι προσεγγίσεις που εξισώσουν τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τους Ραούφ Ντενκτάς και Ντερβίς Ερόγλου είναι εξωπραγματικές" δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών, κληθείς να σχολιάσει τοποθετήσεις άλλων κομμάτων ότι με βάση τις δηλώσεις του ο κ. Ακιντζί ακολουθεί την ίδια πολιτική με τους προκατόχους του, ο κ. Κυπριανού είπε πως είναι ένα πράγμα να διαφωνείς με δηλώσεις και θέσεις που διατυπώνει ο κ. Ακιντζί και είναι άλλο να τον εξισώνεις με τον Ντεκτάς και τον κ. Έρογλου.

“Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει αυτού του είδους τις απόλυτες προσεγγίσεις, οι οποίες είναι εκτός πραγματικότητας”, συνέχισε.

Ο κ. Ακιντζί είναι ένας Τ/κ πολιτικός που διαχρονικά υποστήριξε με συνέπεια τη λύση στο Κυπριακό, ωστόσο πέραν τούτου έχουμε διαφωνίες και διαφορές.

Στα ζητήματα αρχών δεν υπάρχει περίπτωση η πλευρά μας να προβεί σε υποχωρήσεις και πρέπει να επιδιώξουμε να συμφωνήσουμε σε άλλα ζητήματα που μπορεί να υπάρξει προσέγγιση και να επιλυθούν”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Περαιτέρω ο κ. Κυπριανού διατύπωσε τη θέση ότι στα ζητήματα αρχών επιβάλλεται να αναπτύξουμε επιχειρηματολογία για να πείσουμε, προσθέτοντας ότι με αφορισμούς και επιθέσεις δεν πείθουμε.

Πρόσθεσε ότι “θα πείσουμε με ανάπτυξη επιχειρηματολογίας και έχουμε επιχειρήματα για να πείσουμε γιατί οι εγγυημένες πλειοψηφίες και οι μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τη δική μας πλευρά”.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι παρακολουθεί να γίνονται επιθέσεις ενάντια στο ΑΚΕΛ, εκφράζοντας λύπη. Είπε ότι οι επιθέσεις είναι αστήριχτες, ατεκμηρίωτες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ εδώ και 41 χρόνια και από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το Κυπριακό στη σημερινή του μορφή, έχει καθορίσει ως πρωταρχικό του στόχο τη λύση στο Κυπριακό. Διευκρινίζοντας ότι το ΑΚΕΛ εργάζεται για τη λύση που συμφωνήθηκε το 1977, επαναβεβαιώθηκε το 1979, τη λύση που επαναβεβαιώθηκε με τα επανειλημμένα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών και όχι για την όποια λύση, είπε ότι το κόμμα του “δεν πρόκειται να υποκύψει στις όποιες πιέσεις και εκβιασμούς”.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πενταετίας της Προεδρίας Χριστόφια, οι επιθέσεις που δέχθηκε το ΑΚΕΛ από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα ήταν ισοπεδωτικές και τόσο μηδενιστικές όσο ποτέ προηγουμένως. “Αντισταθήκαμε και αντέξαμε, σήμερα διαπιστώνεται και από άλλους ότι αν θέλουμε να υπάρχει προοπτική λύσης θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη συγκεκριμένη τακτική και γραμμή και να σταθούμε σε αυτές τις διαχρονικά σωστές θέσεις”, ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτές τις θέσεις για να ικανοποιήσει τον ένα ή τον άλλο, δηλώνοντας πως όσο και να μας επιτίθενται εμείς θα απλώνουμε το χέρι να συνεργαστούν, επειδή, για να μπορεί να ελπίζει ο τόπος, χρειάζεται τη συνεργασία όλων.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις