ΚΥΠΡΟΣ

Ακιντζί: Εφικτή η λύση εντός του 2016

Ακιντζί: Εφικτή η λύση εντός του 2016

«Με την συνεργασία Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων μπορούμε να πετύχουμε την πραγματοποίηση μιας μεγάλης αλλαγής, να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον», αναφέρει στο μήνυμά του για το 2016 ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σημειώνοντας ότι «εισερχόμαστε στη νέα χρονιά με την ελπίδα ότι θα αφήσουμε πια πίσω μας το Κυπριακό και θα δημιουργήσουμε ένα ολοκαίνουργιο μέλλον για τις νέες γενιές».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί στο μήνυμά του κάνει αναφορά στους πολέμους το 2015, την αστάθεια και τον πόνο που έχουν προκαλέσει, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο «τραύμα που προκάλεσε το άψυχο σώμα του μικρού παιδιού στην ακτή που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει», για να προσθέσει ότι σε ένα τέτοιο κλίμα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, διάνυσαν, την χρονιά που φεύγει, απόσταση στο δρόμο προς τη λύση.

Ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, αλλά θα συνεχίσουν, είπε, με την ίδια αποφασιστικότητα και προσπαθώντας να καταλάβουν ο ένας τον άλλο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίτευξη μιας λύσης το 2016 είναι εφικτή.

«Το 2016 εύχομαι ειρήνη, ευημερία και ευτυχία στην τ/κ και την ε/κ κοινότητα, τους Αρμένιους, τους Μαρωνίτες, τους Λατίνους και σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως καταγωγής», κατέληξε ο Τ/κ ηγέτης.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις