Κύπρος: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο τραυματίες

Κύπρος: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο τραυματίες
Δραματικές είναι οι ώρες για τους συγγενείς δύο εκ των τραυματιών της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο...

Δραματικές είναι οι ώρες για τους συγγενείς δύο εκ των τραυματιών της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο.

Ο ένας τραυματίας είναι στον αναπνευστήρα και συνεχίζονται προσπάθειες για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι η λειτουργία του εγκεφάλου του.

Εξαιτίας των πολλών τραυμάτων στο πρόσωπο, ο στρατιώτης δεν μπορούσε να αναγνωριστεί. Ο υπεύθυνος γιατρός της μονάδας εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Θεόδωρος Κυπριανού, ανέφερε ότι η μητέρα του τον αναγνώρισε από ένα σημάδι στο χέρι. Στη συνέχεια, η ταυτότητά του διαπιστώθηκε με τη μέθοδο του DNA.

Αναφερόμενος στους Ισραηλινούς γιατρούς, είπε πως είναι ειδικοί σε θραύσματα από εκρήξεις και γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε η συμβολή τους. Ωστόσο, οι ιατρικές παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί σε αυτή την περίπτωση, κατέληξε.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και ο δεύτερος τραυματίας που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι μεν σταθερή, αλλά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά τραύματα και κατάγματα.

Για τους άλλους πέντε τραυματίες, που νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο, ανέφερε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Η ομάδα των Ισραηλινών γιατρών, πλαστικών χειρουργών στην ειδικότητα, αναμένεται να μεταβούν σήμερα στο νοσοκομείο της Λεμεσού, προκειμένου να εξετάσουν τους τραυματίες και να δώσουν μια δεύτερη ιατρική γνώμη.