ΚΥΠΡΟΣ

Κρίσιμες επαφές για το Κυπριακό – Τι θα συμβεί το επόμενο 10ήμερο

Κρίσιμες επαφές για το Κυπριακό – Τι θα συμβεί το επόμενο 10ήμερο

Σειρά επαφών, με επίκεντρο την πορεία των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, θα έχει τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των εργασιών της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σήμερα, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στον οποίο θα παράσχει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, θα του εξηγήσει το σκεπτικό των κυπριακών θέσεων επί των «ανοιχτών» θεμάτων και θα ζητήσει την ενεργότερη εμπλοκή του ίδιου στις συνομιλίες.

Αύριο, ο πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφές με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, θα έχει σημαντικές επαφές και με οικονομικούς παράγοντες, όπως τον αντιπρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου, Γουίλμπορ Ρος, τον πρόεδρο της Exxon Mobile, Ρεξ Τίλερσον, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Libra Group, Γεώργιο Λογοθέτη.

Παράλληλα, θα δώσει το "παρών" σε εκδήλωση της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής, θα έχει επαφές με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών, ενώ θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Δημήτριο.

Σημειώνεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, προκειμένου να συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενώ την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στο Παρίσι για συζητήσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Σχετικές ειδήσεις