ΚΥΠΡΟΣ

Κοινή καταγγελία Ελληνοκύπριων-Τουρκοκύπριων συνδικαλιστών

Κοινή καταγγελία Ελληνοκύπριων-Τουρκοκύπριων συνδικαλιστών
Τη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο UNFICYP καταγγέλλουν ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις...

Τη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο UNFICYP καταγγέλλουν ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις με κοινή δήλωσή τους, καθώς αρνήθηκε να παραχωρήσει άδεια για την πραγματοποίηση δικοινοτικής εκδήλωσης σε χώρο της νεκρής ζώνης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προγραμμάτιζαν για σήμερα 1η Σεπτέμβρη εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη, που έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Η δήλωση αναγνώστηκε σήμερα από τους εκπροσώπους των οργανώσεων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, σε χώρο κοντά στο σημείο διέλευσης του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, Πάμπης Κυρίτσης, ανέφερε ότι οι οργανώσεις εκφράζουν την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία τους για την άρνηση, την οποία θεωρούν ανακόλουθη και ασύμβατη με το ρόλο και τον προορισμό της ειρηνευτικής δύναμης.

Ανέφερε, επίσης, ότι η επίκληση, από πλευράς των αξιωματούχων της UNFICYP, πρακτικών δυσκολιών και λόγων ασφάλειας δεν τεκμηριώνονται και ακούγεται απλά ως δικαιολογία.

«Οι οργανώσεις μας», συνέχισε, «επιφυλάσσονται να διεκδικήσουν με διάφορους τρόπους το δικαίωμα να πραγματοποιούν δικοινοτικές εκδηλώσεις ειρηνικού χαρακτήρα στη ζώνη που ελέγχουν οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών».