ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Κατέθεσε ο δήμαρχος Πάφου για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της μητέρας του

Κύπρος: Κατέθεσε ο δήμαρχος Πάφου για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της μητέρας του

Ολοκληρώθηκε η γραπτή κατάθεση του δημάρχου Πάφου Φαίδων Φαίδωνος σχετικά με την έκρηξη βόμβας ανήμερα των Χριστουγέννων στο αυτοκίνητο της μητέρας του.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, ανώτερος υπαστυνόμος Μιχάλης Ιωάννου, δήλωσε ότι το περιεχόμενο της κατάθεσης θα διερευνηθεί υπεύθυνα και με κάθε σοβαρότητα από την ανακριτική ομάδα.

Τώρα σε ό,τι αφορά στην επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου Αστυνομίας, αυτή αναφέρει ότι «οι υπαινιγμοί του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, περί συνενοχής για συγκάλυψη κυκλωμάτων δεν αφορούν την Αστυνομία, ούτε την αγγίζουν και η Αστυνομία θεωρεί ότι είναι ανεπίτρεπτο δημόσια πρόσωπα να σπιλώνουν με τέτοιου είδους αιχμές και αβάσιμους ισχυρισμούς, το έργο που επιτελεί ένας θεσμός όπως είναι η Αστυνομία».

Επίσης, οι κυπριακές αστυνομικές Αρχές αναφέρουν ότι «ο κ. Φαίδωνος γνωρίζει ότι εγκληματικά στοιχεία, αλλά και δημόσια πρόσωπα έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές». «Παράλληλα, η Αστυνομία διαχρονικά, έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούληση, την αποφασιστικότητα αλλά και τις ικανότητές της, εξού και οι συνεχείς επιτυχίες σε διάφορες σοβαρές υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κυρίως τα τελευταία χρόνια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «πως αποδείχθηκε και σε προηγούμενες υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς περιλαμβανομένων υποθέσεων στην επαρχία Πάφου, η Αστυνομία όχι μόνο γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της, αλλά και ενεργεί με σταθερή προσήλωση στον Νόμο, ώστε οποιεσδήποτε πληροφορίες να μπορούν να τεκμηριώνονται μεταξύ άλλων μέσω μαρτυριών και καταθέσεων, που είναι ουσιαστικό εργαλείο με βάση το Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης».

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε γραπτή δήλωσή του καταδικάζει «με τον πιο απόλυτο τρόπο τη βομβιστική επίθεση εναντίον της μητέρας του δημάρχου Πάφου», υποδεικνύοντας ότι «πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια που δείχνει το αληθινό πρόσωπο των παράνομων κυκλωμάτων και πρέπει να βρει απέναντί της την αποφασιστική αντίδραση της πολιτείας».

Ο κ. Νεοφύτου προσθέτει πως «πρέπει να σταλεί καθαρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι οι απόπειρες εκφοβισμού και τρομοκρατίας δεν θα περάσουν».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκφράζει συμπαράσταση στον δήμαρχο Πάφου και την οικογένεια του, και προσθέτει ότι αναμένει την εξιχνίαση του εγκλήματος από τις αρχές και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.