ΚΥΠΡΟΣ

Παίρνει «φωτιά» η Μεσόγειος: Σε θέση μάχης το ΠΝ της Αιγύπτου απέναντι από τον τουρκικό στόλο

Παίρνει «φωτιά» η Μεσόγειος: Σε θέση μάχης το ΠΝ της Αιγύπτου απέναντι από τον τουρκικό στόλο

«Φωτιά» παίρνει ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος μετά το «άπλωμα» απέναντι από τον τουρκικό στολίσκο του αιγυπτιακού ναυτικού στο κοίτασμα «Ζορ».

Το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό με μοίρα πάνοπλων πολεμικών σκαφών του και τουλάχιστον 4 υποβρυχίων «ακροβολίστηκε» σε θέση βολής… γύρω από το κοίτασμα Ζορ …σε ευθεία αντιπαράθεση με την ισχυρή παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ, ύστερα από προσωπική εντολή του προέδρου και στρατάρχου της Αιγύπτου Αλ Σίσι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αιγυπτιακού επιτελείου οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, αποστέλλουν μοίρα πολεμικών σκαφών και υποβρυχίων «εφαρμόζοντας τα μέτρα ασφαλείας στο τομέα του φυσικού αερίου Zohr στην Ανατολική Μεσόγειο για την καταπολέμηση ενδεχόμενων απειλών».

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις την ίδια στιγμή υλοποιούν την στρατιωτική επιχείρηση στο Σινά, ενώ οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας θα διεξάγουν μια σειρά αποστολών για να εξασφαλίσουν ζωτικής και στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες στα χωρικά ύδατα της χώρας για την προστασία των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων και των επενδύσεών της, καταλήγει το γενικό επιτελείο του στρατού της Αιγύπτου..

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό αποτελεί την εγγύηση για την εξασφάλιση της ασφάλειας σε μεγάλες αποστάσεις από την ακτή, χρησιμοποιώντας σύγχρονη πυραυλική τεχνολογία με προηγμένες δυνατότητες μάχης, συμπεριλαμβανομένων υποβρυχίων, φρεγατών και πολεμικών πλοίων με κατευθυνόμενους πυραύλους, καθώς και ειδικών επίλεκτων μονάδων κομάντος με υψηλή κινητικότητα και ευελιξία.

Υπενθυμίζουμε ότι Κύπρος και Αίγυπτος έχουν υπογράψει μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας για αεροναυτική έρευνα και συνεργασία, με την υπογραφή του Υπουργού Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου,στρατηγού Sedki Sobhy, παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορου Φωκαϊδης .

Το εάν θα ενεργοποιηθεί αυτή η αμυντική συμφωνία ή οτιδήποτε άλλο θα το δούμε τις επόμενες ώρες..

Τονίζεται ότι η Αίγυπτος αγόρασε σχετικά πρόσφατα υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και γενικά σύγχρονο οπλισμό διότι απέναντι της έχει τον Τούρκο σουλτάνο που «βράζει» από το κακό του, μετά την πτώση του καθεστώτος Μόρσι και των «αδελφών μουσουλμάνων».

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος όμως σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του, γνωρίζει ότι ο επόμενος στόχος της οθωμανικής αυτοκρατορίας του Ερντογάν είναι η χώρα του στην οποία συλλαμβάνονται ακόμα και τώρα Τούρκοι κατάσκοποι.

Την ίδια στιγμή ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι επίκειται πολεμική σύρραξη στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των τεραστίων κοιτασμάτων. Οι Ρώσοι μάλιστα πήραν θέση και στο Λίβανο ελέγχοντας κοιτάσματα της χώρας σε θαλάσσια οικόπεδα που αμφισβητούνται από το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από pentapostagma

Σχετικές ειδήσεις