ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Συνεχίζονται οι έρευνες για σορούς - Πώς η Αστυνομία συνέδεσε τον «Ορέστη» με τις δολοφονίες

Κύπρος: Συνεχίζονται οι έρευνες για σορούς - Πώς η Αστυνομία συνέδεσε τον «Ορέστη» με τις δολοφονίες
Associated Press

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, ο 35χρονος λοχαγός μετά το νέο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του για μια ακόμα υπόθεση απαγωγής και φόνου - Χωρίς πτώμα και ομολογία φαίνεται πως η Αστυνομία έχει στα χέρια της ακλόνητα στοιχεία

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αναμένεται να βρεθεί εντός της ημέρας, ο 35χρονος ύποπτος για τους φόνους των δύο γυναικών τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε φρεάτιο στο Μιτσερό, ο οποίος συνελήφθη εκ νέου χθες το απόγευμα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος για νέα υπόθεση απαγωγής και φόνου.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του 35χρονου εκδόθηκε έπειτα από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό τον φόνο. Πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν πως η μαρτυρία αυτή προέκυψε μέσα από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης αναμένεται να επαναρχίσουν οι έρευνες στο φρεάτιο στο Μιτσερό όπου μέχρι στιγμής οι Αρχές δηλώνουν ότι δεν έχει βρεθεί οτιδήποτε. Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Μάρκος Τράγκολας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών ερευνών πως δεν έχει ερευνηθεί χώρος δέκα μέτρων στο βυθό στην ανατολική πλευρά του φρεατίου.

Σημείωσε ότι «με βάση την έρευνα, που έγινε στο 95% του φρεατίου, δεν έχει ανευρεθεί τίποτα που να κινεί υποψίες και το περιεχόμενο της εικόνας που είχαμε ήταν καθαρό».

Είπε πως σήμερα θα χρησιμοποιηθεί μια νέα κάμερα ακόμα πιο μικρή, «η οποία θα μας οδηγήσει στα υπόλοιπα δέκα μέτρα, ούτως ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ελέγχθηκε το 100% του φρεατίου».

Εναντίον του 35χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία της Maricar Valdez 30 ετών από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει αν το θύμα του Ορέστη ήταν το πρώτο, εάν δηλαδή είχε σκοτώσει και άλλες γυναίκες προηγουμένως, πριν δηλαδή τη Μαρικάρ ή ακόμα και μετά την Αριάν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Αρχές συλλαμβάνουν ύποπτο για φόνο, χωρίς να έχουν εντοπίσει το πτώμα.

Ολοκληρώνονται οι έρευνες στο Μιτσερό

Σήμερα θα επαναρχίσουν οι έρευνες στο λατομείο του Μιτσερού, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσον υπάρχουν άλλα πτώματα στο φρεάτιο του τρόμου, όπου μέχρι στιγμής εντοπίστηκε το πτώμα της Marry Rose Tiburcio, αλλά και ακόμα ένα πτώμα το οποίο ανήκει στην 28χρονη Arian Palanas Lozano, από τις Φιλιππίνες.

Όπως υπολογίζεται η έρευνα θα διαρκέσει περίπου μία με μιάμιση ώρα και σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί οτιδήποτε, ακολούθως οι Αρχές θα αποχωρήσουν από το σημείο.

Ακολούθως θα γίνει ενημέρωση της Αστυνομίας για όσα εντοπίστηκαν στο φρεάτιο και στη συνέχεια θα δοθούν οδηγίες για τα επόμενα βήματα των Αρχών.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπου δηλαδή εντοπιστεί οτιδήποτε ομοιάζει με σορό, αναμένεται να γίνει ανάσυρση του για να διευκρινιστεί κατά πόσον πρόκειται για πτώμα.

Προετοιμάζονται για το Ξυλιάτο

Την ίδια ώρα τίθεται σε εφαρμογή και το σχέδιο Β’ για τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αφού οι Αρχές θα στήσουν τα συστήματα που χρειάζονται στο συγκεκριμένο σημείο, ούτως ώστε να αναζητηθεί η σορός της εξάχρονης, αφού ο 35χρονος επιμένει ότι την έριξε στο συγκεκριμένο χώρο.

Την Παρασκευή δύτης θα εισέλθει στη λίμνη με τη χρήση σκαφάνδρου, έτσι ώστε να αξιολογήσει τα κρίσιμα σημεία που εντοπίστηκαν και στα οποία δεν μπορούσε να γίνει έρευνα μέσω της ρομποτικής κάμερας.

Ο ειδικός εξοπλισμός του σκάφανδρου θα επιτρέψει σε δύτη να εξερευνήσει εκ του σύνεγγυς τον βυθό της λίμνης.

Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα στο νερό, ούτως ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά.

Σχημάτισαν εικόνα, ψάχνουν την αφορμή

Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων, τα οποία τους δίνουν τη σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου καθώς και τον τόπο δράσης του.

Αυτό όμως που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε τη δολοφονική του δράση ο ύποπτος και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώσει με τόσο μένος γυναίκες, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο - τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.

Τα δύο πρόσωπα του «Ορέστη»

Με βάση τον αριθμό των θυμάτων που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα τρία και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, ο 35χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας στυγνός δολοφόνος που χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά του serial killer.

Το δολοφονικό του πρόσωπο κρυβόταν πίσω από το άλλο του πρόσωπο, αυτό του καλού, φιλικού και κοινωνικά αποδεκτού.

Όσοι τον γνώριζαν και είχαν προσωπική επαφή μαζί του, δεν έδινε την εικόνα εγκληματία και δη κατά συρροή δολοφόνου.

Παράλληλα, το ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ότι «δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματά του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».

Ο 35χρονος ήταν πολύ ενεργός σε ομάδες που ασχολούνταν με τη φωτογραφία ενώ ήταν και εκπαιδευτής σε φωτογραφική εταιρεία της Κύπρου.

Αναλάμβανε τη διεκπεραίωση φωτογραφήσεων σε γάμους και βαφτίσεις, εκπαίδευε αρχάριους φωτογράφους, στο πλαίσιο της φωτογραφικής εταιρείας Λευκωσίας, ενώ συχνά διοργάνωνε με φίλους του εξορμήσεις στη φύση για φωτογραφήσεις, αρκετές από τις οποίες στο Μιτσερό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή πληροφοριών: newsbomb.com.cy, reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης:

Προεκλογικός «μποναμάς» από Τσίπρα: Έρχεται νέο κοινωνικό μέρισμα - Ποιοι και πότε θα το λάβουν

ΣΟΚ: Πήγε στο νοσοκομείο με πονόδοντο - Νοσοκόμοι τη βίασαν και τη δολοφόνησαν

Σχετικές ειδήσεις