ΚΥΠΡΟΣ

«Βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή»: Σοκάρει ο serial killer της Κύπρου

«Βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή»: Σοκάρει ο serial killer της Κύπρου

Σύμφωνα με την ομολογία του, η αστυνομία ψάχνει για ακόμη δύο σορούς στην Κόκκινη Λίμνη, και για την σορό της 6χρονης Σιέρα στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Συνεχίζονται για 18η μέρα οι έρευνες της κυπριακής αστυνομίας σε Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, και λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για εντοπισμό ακόμα τριών σορών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε και στον ιδιόχειρη κατάθεση του ο 35χρονος Ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Ο Νίκος Μεταξάς αναγκάστηκε να μιλήσει για τα επτά θύματα του, μόνο όταν διαπίστωσε πως η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία που τον συνέδεαν άμεσα με τις δολοφονίες. Όπως αποκαλύπτει στη σημερινή του έκδοση ο Πολίτης της Κύπρου, μετά την παραδοχή του δεύτερου φόνου της 28χρονης Φιλιππινέζας Arian Palanas Lozano, ο ίλαρχος επαναξιολόγησε τη στάση του και αποφάσισε να πει όσα αυτός επέλεξε να πει, αφού πλέον ήταν βέβαιος ότι ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Όταν επέστρεψε στα αστυνομικά κρατητήρια, μετά το δικαστήριο που ενέκρινε για δεύτερη φορά διάταγμα κράτησης, είπε τους ανακριτές: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα». Ακολούθησε η ομολογία του, την οποία έγραψε μόνος του σε δέκα κόλλες χαρτί. Παραδέχθηκε 6 φόνους και έναν θάνατο (της 6χρονης Sierra) την οποία ισχυρίζεται ότι δεν δολοφόνησε αλλά ότι την βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων και πέταξε το πτώμα της στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Σύμφωνα με την ομολογία του, η αστυνομία ψάχνει για ακόμη δύο σορούς στην Κόκκινη Λίμνη, και για την σορό της 6χρονης Σιέρα στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σε Φρεάτιο στο Μεταλλείο Μιτσερού, τα άψυχα σώματα της Mary Rose και Arian Palanos στις 14 και 20 Απριλίου αντίστοιχα.

Παράλληλα μετά από υποδείξεις του 35χρονου «Ορέστη» βρέθηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής της Ορούντας το άψυχο σώμα γυναίκας από το Νεπάλ στις 25 Απριλίου, όπως επίσης και βαλίτσα μέσα στην οποία υπήρχε το άψυχο σώμα γυναίκας στην κόκκινη λίμνη στις 28 Απριλίου.

Τα επόμενα βήματα των αρχών

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, σε μια προσπάθεια να υπάρξει το συντομότερο διαλεύκανση της υπόθεσης από χθες Τρίτη (30/4) στις έρευνες συμμετέχουν και εμπειρογνώμονες της Scotland Yard.Μάλιστα οι εμπειρογνώμονες μετέβησαν και στα σημεία δράσης του 35χρονου με σκοπό να γίνει χαρτογράφηση των περιοχών και να μελετηθούν τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας έγινε νεκροτομή στη σορό που εντοπίστηκε σε βαλίτσα ενώ άρχισε και στη σορό που εντοπίστηκε στο πεδίο βολής στην Ορούντα από τον εμπειρογνώμονα ιατροδικαστή που έφτασε από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με Κύπριους ιατροδικαστές, με την ίδια ομάδα να προγραμματίζει να διενεργήσει νεκροτομή και στις άλλες δύο σορούς κατά την σημερινή μέρα.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες παράλληλα σε Κόκκινη λίμνη και λίμνη Μεμί ενώ σε αυτές θα συνδράμει και ειδικό μηχάνημα Sonar που φτάνει στο νησί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του offsite.com.cy κατά την διάρκεια της σημερινής μέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες με την χρήση της ρομποτικής κάμερας, ενώ στο Ξυλιάτο θα ολοκληρωθούν οι έρευνες με την χρήση Σκαφάνδρου στα κρίσιμα σημεία, με στόχο τις επόμενες μέρες να προετοιμαστεί η περιοχή για την κάθοδο του Sonar.

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι οι έρευνες μέχρι και την Παρασκευή στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν με την ρομποτική κάμερα με την ελπίδα ότι η ορατότητα θα επιστρέψει τον εντοπισμό κάποιου από τα θύματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ήδη έχει ετοιμαστεί το πλάνο για την κάθοδο του Sonar, με την πρώτη έρευνα να αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο όπως αποφασίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη.

Συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο

Κρίσιμη συνάντηση αναμένεται να έχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, αύριο Πέμπτη στις δέκα το πρωί για τις δολοφονίες που συγκλονίζουν την Κύπρο τις τελευταίες εβδδομάδες.

Την αποκάλυψη έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω, Βασίλης Πάλμας, ο οποίος δήλωσε ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης θα είναι οι δολοφονίες του 35χρονου «Ορέστη».

Όπως δήλωσε «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ηγέτης του τόπου και θα πρέπει με υπομονή και ψυχραιμία να δούμε όλες τις διαστάσεις» ενώ συνεχίζοντας ανέφερε: «θέλω να διαβεβαιώσω την κοινή γνώμη ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο και αυτές οι υποθέσεις θα εξιχνιαστούν» .

«Προτεραιότητα είναι να εξιχνιαστούν τα εγκλήματα και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα δει τα κενά και τις παραλήψεις για να μην επαναληφθούν τέτοια εγκλήματα», κατέληξε.

Ο ρόλος της Scotland Yard

Βασικός στόχος των εμπειρογνωμόνων της Scotland Yard, είναι να διαγνώσουν αν ο ίλαρχος τα είπε όλα στους ανακριτές ή αν απλώς θέλησε να χαλαρώσει την ανάκριση ομολογώντας ένα μέρος της εγκληματικής του δράσης. Σύμφωνα με τα όσα γράφει «Ο Πολίτης», οι Βρετανοί θα επιχειρήσουν να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά του Νίκου Μεταξά, έχοντας υπόψη τη στάση που τήρησε από τη σύλληψή του έως σήμερα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αποκάλυψε τους φόνους και τα σημεία όπου είχε πετάξει τα πτώματα. Φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά στο αφήγημά του, το οποίο θα μελετηθεί βήμα βήμα, ώστε να εντοπιστούν αντιφάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να «πατήσουν» οι Κύπριοι ανακριτές για να τον αναγκάσουν να μιλήσει για πράγματα που ίσως ακόμα δεν έχει αποκαλύψει. Το μεγάλο ερώτημα για όλους είναι αν όντως η δράση του ξεκίνησε το 2016, με τη δολοφονία της 36χρονης Livia και της 8χρονης κόρης της Elena από τη Ρουμανία, ή υπήρξαν και άλλα θύματα πριν από αυτές. Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι διέπραξε μόνο τα εγκλήματα που ομολόγησε, παρά το ότι ο ίδιος διαβεβαίωσε τους ανακριτές ότι εμπλέκεται μόνο σε αυτές τις επτά περιπτώσεις.

Θυμίζεται ότι ο ίλαρχος αρχικώς αρνήθηκε την οποία σχέση με τη δολοφονία της Arian Palanas Lozano, αλλά στη συνέχεια άλλαξε το αφήγημα του και ισχυρίστηκε ότι την στραγγάλισε την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης, και αυτό τον έκανε να νιώθει ωραία. Η ομολογία αυτή δημιούργησε την εντύπωση ότι το κίνητρο ήταν σεξουαλικό, αλλά η ανεύρεση του πτώματος σε βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, πριν από τρεις μέρες δημιουργεί άλλη εικόνα. Η γυναίκα στη βαλίτσα φορούσε ρούχα και δεν ήταν δεμένη και δεν παρουσίαζε στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους με αυτές που είχε χρησιμοποιήσει με την 38χρονη Marry Rose Tiburcio και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, που είχαν βρεθεί μέσα στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Το κοινό στοιχείο ήταν ότι στις δύο περιπτώσεις νεκρά ήταν και τα παιδιά των γυναικών, τα πτώματα των οποίων ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.

Επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ύπαρξη ερωτικής σχέσης των θυμάτων με τον 35χρονο, πλην της περίπτωσης της Marry Rose, για την οποία, φίλη της είχε αναφέρει ότι διατηρούσε σχέση με τον καθ’ ομολογία δράστη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ στην Εγνατία: «Πάγωσαν» οι οδηγοί με αυτό που είδαν στο τούνελ (pics)

Αυτός είναι ο «πιστολέρο» της Θήβας που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

Σχετικές ειδήσεις