ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πώληση τριετών χρεογράφων αξίας 50 εκατ. ευρώ

Κύπρος: Πώληση τριετών χρεογράφων αξίας 50 εκατ. ευρώ

Την πώληση τριετών χρεογράφων στην εγχώρια αγορά, συνολικού ποσού 50 εκατομμυρίων ευρώ, με ονομαστικό επιτόκιο 6% και ημερομηνία ισχύος την 4η Ιανουαρίου του 2012, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 21 Δεκεμβρίου ενώ προσφορές μπορούν να υποβληθούν τόσο από φυσικά πρόσωπα, όσο και από νομικά πρόσωπα για ελάχιστο ποσό 5.000 ευρώ και πέραν τούτου για πολλαπλάσια των 1.000 ευρώ.

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών Φαίδων Καλοζώης, εξέφρασε αισιοδοξία ότι «η έκδοση των 50 εκ. ευρώ θα υπερκαλυφθεί».

Κληθείς να πει γιατί έχει επιλεγεί η υφιστάμενη περίοδος έκδοσης χρέους, ο κ. Καλοζώης είπε ότι ο πρώτος λόγος είναι η πολιτική συναίνεση που επιτεύχθηκε όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα που στέλλει θετικά μηνύματα στην αγορά.

Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον κ. Καλοζώη, για την απόφαση να γίνει η δημοπρασία στις 21 Δεκεμβρίου είναι ενόψει λήξεων χρέους στις 4 Ιανουαρίου και λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.