ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Χριστόφια

Κύπρος: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Χριστόφια
EUROKINISSI

Το ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Χριστόφια θα απευθύνουν σήμερα Τρίτη (25/06), συγγενείς, φίλοι, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Κύπρου αλλά και ξένοι αξιωματούχοι.

Η κηδεία του τέως προέδρου της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, στις 17:00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Μακεδονίτισσας.

Η σορός του Δημήτρη Χριστόφια εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις 9:00 έως και τις 15:00 στο οίκημα της ΠΕΟ στην Λευκωσία.

Όπως γράφει το offsite.com.cy, η οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 στην εκκλησία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης.

Πλήθος κόσμου στο «τελευταίο αντίο»

Παρόντες στον κηδεία θα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ξένοι Πρέσβεις.

Στην κηδεία, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το ΑΚΕΛ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, του Ευρωπαϊκού Κομμουνιστικού Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, καθώς και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2019: Ποιες σχολές θα καταποντιστούν - Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Η αυλή έκρυβε ένα τρομερό «μυστικό» - Δείτε τι εντόπισαν (pics)

Σχετικές ειδήσεις