ME TO N & ME TO Σ

Η Μέρκελ έφυγε, έμειναν τα «ορφανά»…

Η Μέρκελ έφυγε, έμειναν τα «ορφανά»…

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι και τυπικά παρελθόν. Για τους Γερμανούς. Εμείς θα τη βλέπουμε μπροστά μας, θα τη βιώνουμε στις τσέπες και στις ζωές μας για πολλά χρόνια ακόμη…

Κι αυτό είναι που προκαλεί άλλες φορές σκέψεις κι άλλες αγανάκτηση. Γιατί; Διότι από την στιγμή πια που και η ίδια η Μέρκελ έχει αναγνωρίσει ως τη δυσκολότερη στιγμή στην 16χρονη θητεία της «όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες», φαντάζομαι ότι μαζί με τον εαυτό της, βάζει στη γωνία και όλους όσοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τα «μνημόνια» και το «ξεπούλημα» της χώρας, η φτωχοποίηση, η εξαθλίωση, οι χαμένες ζωές και οι καμένες γενιές Ελλήνων, ήταν για το… καλό μας!

Το ότι έφυγε η Μέρκελ ή το ότι αναγνώρισε ότι μας πέρασε τη θηλιά στο λαιμό για να βγουν οι… αριθμοί και να κονομήσουν οι «τοκογλύφοι» τούτου του κόσμου, δεν αλλάζει την ουσία, ούτε διαγράφει τη μνήμη των Ελλήνων.

Βγάζει όμως στη σέντρα τους καλοταϊσμένους «παπαγάλους» που ακόμη και σήμερα βγαίνουν και με ύφος χιλίων καρδιναλίων κουνάνε το δάχτυλο για το πόσο μας έσωσε το μνημόνιο και φυσικά πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να… σωθούμε. Υπήρχε. Πολλοί όχι ένας. Και ο πιο… κοντινός στους φιλομνημονιακούς ήταν αυτό που ομολόγησε η Μέρκελ: Να μην ζητούσε τόσα πολλά από τους Έλληνες. Και με λιγότερα θα έβγαινε ο λογαριασμός.

Χωρίς να χάσουμε ζωές και γενιές, χωρίς να μπούμε μέχρι το λαιμό στα σκατά. Χωρίς αν χρωστάνε τα παιδιά των παιδιών μας, πριν καν γεννηθούν!

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να σωθεί. Έπρεπε να ξεπουληθεί. Κι αυτό έγινε.

Εσείς λοιπόν που συνεχίζετε και φωνάζετε για το πόσο καλά μας φέρθηκαν οι Γερμανοί και τα λοιπά «γεράκια», χαμηλώστε λίγο τους τόνους… Γιατί το λένε πια και οι ίδιοι οι Γερμανοί. Πόσο πια λιβάνισμα…; Νισάφι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κρήτη: Το θύμα βρισκόταν στην εκκλησία για την αναστήλωσή της - 11 οι τραυματίες

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Σεισμός στην Κρήτη: Η ανάρτηση Τσελέντη τρία 24ωρα πριν τα 5,8 Ρίχτερ