MEDIA

Πρωτοχρονιά στη ΝΕΤ!

Πρωτοχρονιά στη ΝΕΤ!

Εορταστικές εκπομπές, ξένες ταινίες για όλη την οικογένεια, και μουσικά προγράμματα και παραστάσεις περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα της ΝΕΤ.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στις 19.00, μπορείτε να παρακολουθήσετε την αθλητική εκπομπή «ΣΠΟΡ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - EURO 2004: Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ» το Α΄ μέρος, και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 19.00 το Β' μέρος, με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Οι «ΣΠΟΡ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» παρουσιάζουν ένα σπάνιο αθλητικό ντοκιμαντέρ για τον θρίαμβο του EURO 2004 - εμπλουτισμένο με νέο υλικό, με νέο μοντάζ και με μεγαλύτερη διάρκεια - με αφορμή τη νέα θριαμβευτική πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο EURO 2012 και την κλήρωση των τελικών.

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση μιλούν και οι 23 πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς και ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας του 2004 Ότο Ρεχάγκελ. Οι πρωταγωνιστές του ανεπανάληπτου θριάμβου αφηγούνται στον Δημήτρη Χατζηγεωργίου την πορεία της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης από την αφάνεια στην κορυφή. Οι Ζαγοράκης, Νικοπολίδης, Δέλλας, Νικολαϊδης, Τσιάρτας, Χαριστέας, Βρύζας, Μπασινάς, Καψής, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος, Φύσσας, Παπαδόπουλος, Βενετίδης, Χαλκιάς, Γεωργιάδης, Λάκης, Γκούμας, Κατεργιαννάκης, Καφές, Νταμπίζας, καθώς και οι Ρεχάγκελ, Τοπαλίδης, Γκαγκάτσης και άλλοι σημαντικοί συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας, θυμούνται, αποκαλύπτουν και περιγράφουν γνωστές και άγνωστες στιγμές του θριάμβου του 2004.

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στις 10.00 δείτε το ντοκιμαντέρ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ «ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ». Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την αρμονική εναλλαγή του χρόνου, των εργασιών και των εθίμων. Ήθη και έθιμα του λαού μας, καθώς και διάφορα δρώμενα που γίνονται τις μέρες αυτές, μαζί με τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνθέτουν το ντοκιμαντέρ.

Στις 16.30 θα προβληθεί η οικογενειακή ταινία «ΘΑ EIΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» (I'LL BE HOME FOR CHRISTMAS), με τους Τζόναθαν Τέιλορ Τόμας,Τζέσικα Μπίελ, Γκάρι Κόουλ, Υβ Γκόρντον, κ.α. Ο Τζέικ, ένας ανέμελος φοιτητής, έχει να κάνει χρόνια Χριστούγεννα με την οικογένειά του, και ο πατέρας του, με σκοπό να τον δελεάσει του λέει πως θα του αγοράσει μια Πόρσε, αν καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του πριν την Παραμονή Χριστουγέννων. Όλα φαίνονται πολύ απλά για να είναι αληθινά, αλλά εξαιτίας μιας πονηριάς από μέρους του και ενός λάθους, όλη η ποδοσφαιρική ομάδα του κολλεγίου τα έχει βάλει μαζί του. Για να τον εκδικηθούν, τον παρατούν στην μέση της ερήμου στην Καλιφόρνια, ενώ νωρίτερα τον είχαν αναγκάσει να φορέσει την στολή του Άγιου Βασίλη. Έτσι ο Τζέικ-Άγιος Βασίλης, χωρίς ρούχα, πορτοφόλι ή ταυτότητα θα προσπαθήσει να φτάσει στο σπίτι του για να κερδίσει το «έπαθλο» αλλά και το κορίτσι που αγαπά....

Εορταστική ατμόσφαιρα, εκλεκτή παρέα και πολυαγαπημένα τραγούδια, περιλαμβάνει η εκπομπή ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 22.00, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας, η Αρετή Κετιμέ, η Ζωή Παπαδόπουλου, η Ζώη Τηγανούρια, ο Παναγιώτης Πράτσος, η Φιντέ Κοκσάλ, αλλά και οι: Τάσος Χαλκιάς, Έλντα Πανοπούλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Παύλος Κοντογιανίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Σπύρος Χαριτάτος, Νατάσα Μανίσαλη και Πέτρος Μπουσουλόπουλος μας χαρίζουν τραγούδια πολυαγαπημένα και διαχρονικά ενώ και η ομάδα κρουστών Ηχόδραση δίνει το δικό της ξεχωριστό χρώμα.

Μαζί τους και οι: Χριστίνα Αλεξανιάν, Πάνος Σκουρολιάκος, Παύλος Ορκόπουλος, Στέλιος Ελληνιάδης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σοφία Μουτίδου, Mάρα Δαρμουσλή, Μαρία Κορινθίου, Νικολέτα Ράλλη, Χάρης Βορκάς και Ευανθία Τασσοπούλου.

Kαι όλοι μαζί μας χαρίζουν μια μοναδική βραδιά, εύχονται για τη νέα χρονιά και μας μεταδίδουν τη χαρά και τη λάμψη τους, σε μια εκπομπή στην οποία κυριαρχεί το κέφι και τα υπέροχα τραγούδια ...

Στις 23:50 η ΝΕΤ θα συνδεθεί με την πλατεία Κοτζιά για την αλλαγή του χρόνου.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά στις 08.15 θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ-συμπαραγωγή «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Η ΔΟΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΗΣ». Το ντοκιμαντέρ είναι μια βιογραφία της Δόμνας Σαμίου. Παράλληλα, καταγράφει καμπές και κρίσεις στην πορεία της δημοτικής μας παράδοσης τα τελευταία 60 χρόνια, τονίζοντας τις προσπάθειες της Δόμνας και κυρίως του δασκάλου της Σίμωνα Καρρά για τη διάσωση και διάδοσή της.

Στις 09.15 θα προβληθεί σε επανάληψη η Μαγνητοσκοπημένη συναυλία της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ SCHONBRUNN ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις 13.00 θα μεταδοθεί η ξένη ταινία «Ο ΕΡΝΕΣΤ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ» με τους Τζιμ Βάρνεϊ, Ντάγκλας Σίλ, Όλιβερ Κλαρκ, Νοέλ Πάρκερ, κ.α. Ένας αποκρουστικός αλλά καλόκαρδος άνδρας θέλει να βοηθήσει τον Άη Βασίλη να βρει αντικαταστάτη. Αν αποτύχει, μαζί με τον Άη Βασίλη χάνονται και τα Χριστούγεννα...

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στις 16.00 ο Γιάννης Πάριος θα βρεθεί «προσωπικά» με την 'Ελενα Κατρίτση. Ο νέος χρόνος ξεκινά με τον «τροβαδούρο του έρωτα», σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Ο Γιάννης Πάριος, δεν είναι μόνο ένας κορυφαίος ερμηνευτής που επί 40 χρόνια μιλά με τα τραγούδια του στις καρδιές μας αλλά είναι ένας άνθρωπος που με την απλότητα του λόγου σε κάνει να συνειδητοποιείς ποια είναι αυτά που έχουν πραγματική σημασία και αξίζουν στη ζωή.

Στις 17.00 Πρωτοχρονιάτικα Ρεβεγιόν μέσα από επτά ιδιαίτερες ιστορίες ξεχωριστών ανθρώπων, που περιγράφουν την ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών στη «Μηχανή του Χρόνου» και τον Χρίστο Βασιλόπουλο.

Στις 18.15 θα προβληθεί η ξένη ταινία «ΚΑΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ» (BIG TROUBLE), με τους Τιμ Άλεν, Ρενέ Ρουσό, Στάνλεϊ Τούτσι, Τομ Σάιζμορ, κ.α. Οι ζωές κάποιων κατοίκων του Μαϊάμι διασταυρώνονται και εξελίσσονται απίστευτες καταστάσεις. Ένας ύποπτος επιχειρηματίας, στόχος δύο πληρωμένων δολοφόνων, αγοράζει από ένα Ρώσο μαφιόζο μια βαλίτσα με πυρηνική βόμβα, αλλά εμπλέκεται με δύο πανέξυπνους ληστές, έναν διαζευγμένο διαφημιστή που φλερτάρει τη σύζυγό του, ένα ζευγάρι ερωτευμένων εφήβων, δύο αστυνομικούς, δύο πράκτορες του FBI...και άλλους!

Στις 19.45 θα προβληθεί σε επανάληψη , συνέντευξη του ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.

Στις 22.00 θα μεταδοθεί η ξένη ταινία «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ» (NATIONAL TREASURE: BOOK SECRETS), με τους Νίκολας Κέιτζ, Ντιάν Κρούγκερ, Γιον Βόιτ, Έλεν Μίρεν, Έντ Χάρις, Χάρβεϊ Καϊτέλ, κ.α. Μελετώντας το μυστήριο που κρύβουν οι 18 σελίδες που λείπουν από το ημερολόγιο του προ-προ πάππου τουΤζον Γουίλκις Μπουθ, ο Μπεν Γκέιτς ακολουθεί μια αλυσίδα στοιχείων που τον οδηγούν από το Παρίσι στο Λονδίνο και τελικά πίσω στη Αμερική με απώτερο στόχο να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν. Συναρπαστικές αποκαλύψεις προμηνύονται στο μονοπάτι για τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά του κόσμου....

Στις 00.30 θα μεταδοθεί το μουσικό πρόγραμμα «ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ - ΠΟΥ ΠΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ». Στο μουσικό προαύλιο του Badminton τον Ιούνιο του 2011, ο Κώστας Μακεδόνας, με τη συμμετοχή της Σαββέριας Μαργιολά ερμήνευσαν τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα που έγραψε για τις ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και τραγουδάμε ακόμη. Ο Γιώργος Ζαμπέτας συμμετείχε σε περισσότερες από 100 ταινίες και τα τραγούδια του παραμένουν αξεπέραστα.