MEDIA

Mega Channel: Ποιες σειρές μπορούν να προβληθούν και ποιες όχι - Πότε θα ξαναβγει τελικά στον «αέρα»

Mega Channel: Ποιες σειρές μπορούν να προβληθούν και ποιες όχι - Πότε θα ξαναβγει τελικά στον «αέρα»

Σύνθετο φαίνεται πως είναι το παζλ της ταινιοθήκης του «Μεγάλου καναλιού» - Γιατί κάποια σήριαλ είναι αδύνατον να παίξουν ξανά

Το «μεγάλο κανάλι» θα επιστρέψει στις οθόνες μας μέσω της εταιρείας ALTER EGO η οποία αγόρασε το όνομα και την ταινιοθήκη του καναλιού την Παρασκευή (01/11).

Ειδικότερα, στην ALTER EGO MEDIA, του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη περνούν η πνευματική ιδιοκτησία του σταθμού, δηλαδή η ταινιοθήκη και τα σήματα τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», από 1η Ιανουαρίου του 2020 ένα νέο κανάλι θα αρχίσει να εκπέμπει με το αναγνωρίσιμο σήμα και το βαρύ όνομα του Mega.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ONE CHANNEL δεν θα εκπέμψει ως ONE, αλλά ως MEGA CHANNEL.

Όλη η πνευματική ιδιοκτησία όσων παρήγαγε το «Μεγάλο Κανάλι» στα 25 χρόνια της πορείας του στην ελληνική τηλεόραση, αφού βγήκε στο σφυρί, πέρασε σε νέα χέρια.

Η ταινιοθήκη, τα σήματα του καναλιού και των εκπομπών μιας ολόκληρης εποχής κατακυρώθηκαν στην εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία πλειοδότησε στις προσφορές που κατατέθηκαν, με 34 εκατ. ευρώ.

Πλέον, το νέο «μεγάλο κανάλι» ξεκινάει με προίκα το όνομα και το πρόγραμμα του Mega.

Τι συμβαίνει με τις σειρές

«Πράσινο φως» για την προβολή σειρών που μεταδίδονταν το τελευταίο διάστημα λειτουργίας του παλαιού Mega φαίνεται πως υπάρχει και για το καινούργιο και μάλιστα άμεσα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές που έχουν γνώση του σύνθετου παζλ που λέγεται «ταινιοθήκη Mega».

Ωστόσο, πριν την επαναπροβολή τους πρέπει να υπάρξει σχετική συννενόηση με τους δημιουργούς. Για κάποιες λοιπόν από αυτές τις σειρές τα πράγματα είναι πιο απλά για άλλες πιο σύνθετα.

Για παράδειγμα «Τρεις Χάριτες» και «Δις Εξαμαρτείν» μπορούν να επαναπροβληθούν μόνο μετά την συγκατάθεση των Ρέππα – Παπαθανασίου όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Μιχάλης Ρέππας τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Tv Εθνος».

Άλλες σειρές που βασίζονται σε ξένα format έχουν ιδιαίτερο καθεστώς. Για παράδειγμα η παλιά καθημερινή σειρά του Mega «Απαγορευμένη Αγάπη» μια από τις μακροβιότερες του καναλιού (1998 – 2006) που βασίζεται στο γερμανικό format Verbotene Liebe. Η μόνη απόπειρα επανάληψης της σειράς έγινε τον Μάϊο του 2018 και επειδή υπήρξε εμπλοκή με την μητρική εταιρία παραγωγής η προβολή διακόπηκε λίγες μέρες μετά, στο 6ο επεισόδιο.

Ενδεικτικά, κάποιες από τις σειρές που περιλαμβάνονται στην ταινιοθήκη του Mega είναι: “Οι φρουροί της Αχαΐας”, “Εκμέκ παγωτό”, “Τα επτά κακά της μοίρας μου”, “Οι απαράδεκτοι”, “Το ρετιρέ”, “Τρεις χάριτες”, “Απαγορευμένη αγάπη”, “Η ζωή που δεν έζησα”, “Το σημάδι του έρωτα”, “7 θανάσιμες πεθερές”, “Οι μάγισσες της Σμύρνης”, “Στο παρά πέντε”, “Μαύρα μεσάνυχτα”, “Το κόκκινο δωμάτιο”, “Τα μυστικά της Εδέμ”, “Μίλα μου βρώμικα”, “Αναστασία”, “Δέκα μικροί Μήτσοι”, Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς”, “Κλείσε τα μάτια”, “Είσαι το ταίρι μου”, “Σαββατογεννημένες”, “Οι μικρομεσαίοι”, “Οι αυθαίρετοι”, “Βέρα στο δεξί”, “Εραστής των δυτικών προαστίων”, “Singles”, “Χάι Ροκ”, “Το σόι μας”, “Ντόλτσε Βίτα”, “50-50”, “Το Νησί”, “Λόγω τιμής”, “Το δις εξαμαρτείν”, “Η πολυκατοικία”, “Δέκα λεπτά κήρυγμα”, “Έμείς κι εμείς” και “Η ζωή μας μια βόλτα”.
Καθώς και οι εκπομπές “Η ώρα της αλήθειας”και “Μπουκιά και συχώριο” και τα τηλεπαιχνίδια “Κόντρες”, Το μεγάλο παζάρι” και “Ραντεβού στα τυφλά”.

Ζητήματα που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα της ταινιοθήκης θα εξεταστούν αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες.