MEDIA

Ρέππας: «Δεν είναι για την οθόνη το θέατρο αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο»

Ρέππας: «Δεν είναι για την οθόνη το θέατρο αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο»

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Φεγγάρι από Χαρτί» των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου ζωντανά από το θέατρο REX, μέσω livestreaming.

Ο Μιχάλης Ρέππας μίλησε στην εκπομπή «φλΕΡΤ» και στη Νάντια Κοντογεώργη για το θέατρο στη σημερινή εποχή καθώς και για τη σειρά μυθοπλασίας του στην ΕΡΤ «Η Τούρτα της Μαμάς».


«Το καημένο κόπηκε δυο φορές από τον κορονοϊό, ήταν άτυχο αυτό το έργο μας. Ελπίσω όμως οι θεατές να το απολαύσουν μέσα από αυτή την λίγο περίεργη πρόσληψη που μπορεί να έχουν μέσα από μια οθόνη γιατί το θέατρο είναι για να είναι ζωντανό και όχι για να το βλέπουμε από οθόνες αλλά ας ελπίσουμε να έχει ένα αρκετά ικανοποιητικό δείγμα και από την οθόνη. Στους καιρούς που ζούμε πώς αλλιώς; Αυτό που εμένα δεν μου αρέσει πολύ είναι οι κωμωδίες, επειδή αυτό το έργο έχει όλη τη δοσολογία και συγκίνηση και γέλιο βέβαια σε αρκετές στιγμές γιατί όπως και να γίνει είναι Παπαθανασίου – Ρέππας.

Θα έλεγα πως είναι μια εικόνα τοπίου στην καρδιά της δεκαετίας του 60 και επίκεντρο είναι τρεις νέοι που περνούν από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Το έργο ανήκει σε όλους, ο καθένας μέσα του ξαναγράφει το δικό του έργο. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι ο συγγραφέας έχει μια προνομιακή θέση σε σχέση με το έργο απλά δεν αρνούμαστε φυσικά και τα πνευματικά δικαιώματα, αλλιώς πώς θα ζήσω.

Στο τέλος τέλος θεωρώ ότι επί της ουσίας δεν του ανήκει γιατί είναι μια δυνατότητα της γλώσσας του. Δεν επινοεί από μόνος του το θέατρο. Είναι περήφανος που αποτελώ κομμάτι αυτής της αλυσίδας. Αυτό το έργο κάνει για live streaming, είναι ζεστό το έργο και τρυφερό».

Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο