MEDIA

Μάγδα Τσέγκου: Μιλά ανοιχτά για την απόφαση να καταψύξει τα ωάριά της

Μάγδα Τσέγκου: Μιλά ανοιχτά για την απόφαση να καταψύξει τα ωάριά της

Καλεσμένη στην εκπομπή T-Live, η δημοσιογράφος, περιέγραψε αναλυτικά τη διαδικασία προκειμένου να μάθουν οι γυναίκες όλες τις λεπτομέρειες.

Η Μάγδα Τσέγκου έχει αρκετές φορές αναφερθεί στην απόφασή της αυτή να καταψύξει τα ωάριά της σε νεαρή ηλικία προκειμένου να βοηθήσει με τον τρόπο της άλλες γυναίκες που δεν έτυχε να γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη πρακτική.

Μιλώντας στην εκπομπή T-Live και την Τατιάνα Στεφανίδου η δημοσιογράφος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες.

Επεσήμανε πως μια γυναίκα 40 ετών έχει πιθανότητες μόλις 5% να γονιμοποιήσει, όπως την έχουν ενημερώσει οι γιατροί.
«Μέχρι πρόσφατα μπορούσαν να μείνουν στην κατάψυξη τα ωάρια μέχρι 10 έτη. Τώρα άλλαξε η νομοθεσία και έγιναν 20 έτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά, όπως είπε, το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη διάρκεια αποθήκευσης των ωαρίων έχει αλλάξει και από 10 χρόνια όριο ανέβηκε στα 20.
Σύμφωνα με τους γιατρούς με τους οποίους έχει μιλήσει η καλύτερη ηλικία για να προχωρήσει μύα γυναίκα σε αυτή την ενέργεια είναι μέχρι τα 35 καθώς μέχρι τότε είναι το peak της γονιμότητάς της.

«Εγώ το έκανα τότε προληπτικά. Έλεγα πως αν δεν βρω τον σύντροφό μου… Τα ψάχνω πολύ αυτά, διαβάζω πολύ και προσπαθώ να ενημερώνομαι», ήταν μερικά ακόμα από τα λόγια της.

Η Μάγδα Τσέγκου, μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και έλυσε πολλές απορίες γυναικών, μιλώντας μέσα από τη δική της εμπειρία αλλά αναφέροντας παράλληλα ότι της έχουν μεταφέρει οι ειδικοί και έδωσε θάρρος σε όλες τις γυναίκες που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν ή δυσκολεύονται ή φοβούνται.

Δείτε το βίντεο: