MEDIA

Ελένη Φιλίνη: Είχαμε ακούσει ακόμα και για βιασμούς σε θεατρική σχολή

Ελένη Φιλίνη: Είχαμε ακούσει ακόμα και για βιασμούς σε θεατρική σχολή
Αποκαλύψεις από την Ελένη Φιλίνη ακόμα και για περιστατικά βιασμών σε θεατρική σχολή
ΟΡΕΝ

Αποκαλύψεις από την Ελένη Φιλίνη ακόμα και για περιστατικά βιασμών σε θεατρική σχολή

Για την καριέρα της, τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσε η ίδια αλλά ακόμα και για περιστατικά βιασμών σπουδαστών σε θεατρική σχολή μίλησε η Ελένη Φιλίνη στην Ανίττα Πάνια και το ΟΡΕΝ.

«Έχω χάσει αρκετά στα πρώτα μου βήματα, δέχτηκα πόλεμο. Δηλαδή, μπορεί ο άλλος να σου πάρει τη δουλειά, γιατί έχει το μέσο, ενώ την έχεις κλείσει εσύ. Όμως, δεν είχες την πιο πάνω γνωριμία. Έχω ζήσει πολλά τέτοια» είπε αρχικά η Ελένη Φιλίνη αποκαλύπτοντας περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από διευθυντή παραγωγής σειράς: «Ήμουν 19 χρονών και με είχε επιλέξει. Πάμε να δούμε τα μέρη, όπου θα γίνονταν τα γυρίσματα και μου λέει ο διευθυντής παραγωγής που είχε την εξουσία: “Κοίτα να δεις, αν δεν έρθεις μαζί μου, μην νομίζεις ότι θα πάρεις τον ρόλο. Κόλλησα. Δεν σκέφτηκα καν να πάω στον σκηνοθέτη και φυσικά, έχασα τον ρόλο. Αυτοί που μου έκαναν παρενοχλήσεις ήταν όλοι από την ίδια κουλτούρα».

Η Ελένη Φίλινη είπε, επίσης, ότι «είχα ακούσει και παλαιότερα για μια πάρα κουλτουριάρικη ποιοτική σχολή, πριν από εμάς, δραματική που το ξέρουμε όλοι στον χώρο… Είναι τα μυστικά του χώρου, ας πούμε. Ο δάσκαλος ήταν με πολλούς μαθητές του, εξανάγκαζε τα παιδιά να κάνουν πράγματα και έχουμε ακούσει τέτοια πάρα πολλά».

«Μπορεί να ήταν πολύ σπουδαίοι ηθοποιοί κάποιοι, αλλά για κάποια παιδιά είχαμε ακούσει ακόμα και για βιασμούς. Δηλαδή τα ακούσαμε αυτά, τα οποία βέβαια όλα έχουν σβηστεί. Είναι μυστικά που όλοι ξέρουμε, Μα τα ξέρουμε για διάφορους σκηνοθέτες και μιλάμε για αγόρια» συμπλήρωσε η ηθοποιός συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις.

Η Ελένη Φιλίνη, ωστόσο, υποστήριξε ότι «μιλάμε για μια μικρή μειονότητα στον χώρο του θεάτρου» εκφράζοντας την ενόχλησή της «γιατί χτυπήθηκε ο χώρος του θεάτρου τόσο και δεν κοιτάμε το γύρω». Παρόλα αυτά σημείωσε ότι «εξακολουθώ να σοκάρομαι. Δεν νομίζω να υπάρχει γυναίκα που δεν έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση».

Η Ελένη Φιλίνη αναφέρθηκε, επίσης, στην προσωπική της επιλογή να μην κάνει παιδιά, αλλά και να αποφύγει τον γάμο λέγοντας ότι «το να μην κάνω παιδί ήταν δική μου επιλογή καθαρά. Δεν είχα ποτέ αυτό το αίσθημα. Αν είχα παιδί μπορεί να ήμουν χειρότερη από τη μαμά μου και ίσως να είναι και ένας τρόμος υπσυνείδητα».

Η ηθοποιός αποκάλυψε, δε, ότι κάποια στιγμή ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδάκι: «Ήταν ένα κοριτσάκι 2 ετών, το οποίο ήταν κακοποιημένο αρκετά και τότε είχα πάθει σοκ. Πήγα ρώτησα και έμαθα που ήτανε και με ρώτησαν αν είμαι παντρεμένη, είπα όχι και μου είπαν πως δεν μπορώ. Μετά από χρόνια βέβαια, κάποιες άλλες συνάδελφοι υιοθέτησαν παιδιά χωρίς να είναι παντρεμένες, αλλά μάλλον έπρεπε να γίνει έτσι. Δεν ήταν εσωτερική μου ανάγκη».

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Φιλίνη: Έβαλα τα καινούργια μου ρούχα και τον βρήκα ολόγυμνο μπροστά μου