MEDIA

Γιάννης Κακλέας: Είχα κατάθλιψη και ήθελα να πεθάνω - Η αιτία ήταν το ναρκισσιστικό μου «εγώ»

Γιάννης Κακλέας: Είχα κατάθλιψη και ήθελα να πεθάνω - Η αιτία ήταν το ναρκισσιστικό μου «εγώ»
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας μίλησε για τα έργα που έχει σκηνοθετήσει αλλά και για τους προσωπικούς του δαίμονες
ΕΡΤ

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας μίλησε για τα έργα που έχει σκηνοθετήσει αλλά και για τους προσωπικούς του δαίμονες

Στη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, μιλώντας στην ΕΡΤ όπου εξομολογήθηκε ότι είχε μια «έντονη τάση θανάτου».

«Κατάφερα να το ξεπεράσω με πολύ πόνο, είχα μια έντονη τάση θανάτου, ήθελα να πεθάνω, δεν μου άρεσε να πεθάνω. Εκεί μπήκαν στη μέση οι γιατροί -τους ευγνωμονώ- και η χημεία. Η Φρόσω μου, η γυναίκα μου με βοήθησε πάρα πολύ να το ξεπεράσω. Δεν ξέρω αν ποτέ ξεπερνιέται. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βυθιστείς σε κάτι αλλά είμαι πια πολύ πιο συνειδητοποιημένος στους κινδύνους αυτούς. Έχω γίνει πολύ πιο ταπεινός γιατί “έσπασα”. Μπερδευόμαστε πάρα πολύ οι καλλιτέχνες. Η αιτία ήταν το ναρκισσιστικό μου εγώ που είχε αυξηθεί. Είχα κάνει τη “Μάλα” και με θαύμαζα! Πώς τα έκανα όλα αυτά εγώ; Είχα αφήσει την προσωπική μου ζωή στο έλεος της θεότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κακλέας.

Ο Γιάννης Κακλέας αναφέρθηκε και στην παράσταση «Ρινόκερος» που απασχόλησε τα μέσα εξαιτίας της απόφασης τού πρωταγωνιστή της, Άρη Σερβετάλη, να αποχωρήσει από αυτήν και άλλα πολλά λέγοντας ότι «δεν συμφωνώ με τον λόγο που έφυγε γιατί πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Δεν μπορείς να σηκώνεις ανάστημα μπροστά στα προστάγματα της επιστήμης. Θα τρελαθούμε, θα χαθούμε αν γίνει αυτό. Είναι φίλος μου, τον αγαπάω πάρα πολύ. Τον κάλυψα γιατί είχε πει όντως ότι θα αποχωρήσει. Εγώ περίμενα ότι θα βάλει λίγο νερό στο κρασί του».

Ο Γιάννης Κακλέας ρωτήθηκε, τέλος, για το αν θα συνεργαζόταν με ηθοποιούς που δικάζονται για βιασμούς και απάντησε: «Τι δύσκολη ερώτηση! Δεν θα συνεργαζόμουν, όχι γιατί δεν τους εκτιμώ καλλιτεχνικά αλλά γιατί υπάρχει μία ηθική κόκκινη γραμμή που αν συμπλεύσω δεν θα είμαι ειλικρινής και καθαρός με τον εαυτό μου. Στο θέατρο όπως και στο κοινόβιο είμαστε πολύ εξομολογητικοί και έχω χάσει λίγο την εμπιστοσύνη μου. Δεν έχω συνεργαστεί μαζί τους ίσως από ένστικτο. Στο θέατρο είναι λίγο πολύ γνωστά κάποια, όχι τα “γερά”. Δεν θα ήμουν καλά στη λειτουργική μου διαδικασία. Δεν θα το έκανα παρόλο που υπήρξαν κάποιοι πολύ ταλαντούχοι και κάποιοι πολύ υπερεκτιμημένοι».