MEDIA

Έλληνες ψηφοφόροι μιλούν στο ΒΒC

Έλληνες ψηφοφόροι μιλούν στο ΒΒC

Μία ανάσα κυριολεκτικά από τις πιο σημαντικές εκλογές της μεταπολίτευσης στις 6 Μαίου το βρετανικό δίκτυο BBC φιλοξενεί στη ηλεκτρονική σελίδα τουσυνεντεύξεις Ελλήνων πολιτών.

Οι ψηφοφόροι εξηγούν αν και ποιά κόμματα θα εμπιστευθούν προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας αλλά και να υπάρξει ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης.

Αδριανός Λάππας, οδηγός ταξί, 28 ετών

taxiii

Ο 28χρονος Αδριανός μίλησε στο BBC για το δικομματισμό που κυριαρχεί τόσα χρόνια στη χώρα αλλά και την πεποίθηση του ότι τα σταδιακά η κατάσταση αλλάζει.

Ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει αλλά τείνει προς τους Οικολόγους Πράσινους διότι θεωρεί πως ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον.

Κωνσταντίνος Κατσαντζός, αρχιτέκτονας

arxiteektonas

Ο κύριος Κατσάντζος θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει η εξουσία στα δύο μεγάλα κόμματα και ότι όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο παρασύρονται από την τάση της εποχής.

«Ποτέ δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ και ούτε έχω αριστερές αντιλήψεις αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση συνασπισμού αποτελούμενη από δύο μεγάλα κόμματα και ένα «μαλακότερο» αριστερό» δήλωσε στο BBC και πρόσθεσε ότι αν και είναι μόδα να στρέφονται κατά ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ελπίζει ότι την κρίσιμη ώρα της ψήφου θα λάβουν τη σωστή απόφαση.

Naim Elghandhour, Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, 57 ετών

mousoylmanos

«Εφόσον η χώρα δεν έχει ξεπληρώσει τα δάνεια της, δεν πρόκειται ποτέ να βγει από την κρίση. Λένε όλοι ψέματα δεν πιστεύω κανέναν» λέει ο κύριος Elghadhour. «Τα περισσότερα κόμματα περνούν το μήνυμα ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα εκτός από τα αριστερά κόμματα τα οποία όμως δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα να προτείνουν. Για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω αλλά νομίζω ότι θα καταλήξω στους Οικολόγους Πράσινους.»


Τζένη Τολού, Γυμνάστρια

perssss

Η γυμνάστρια δεν πιστεύει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση. «Προσωπικά έχω καταλήξει ότι θα ψηφίσω ένα μικρό κόμμα το οποίο μακροπρόθεσμα μπορεί κάτι να κάνει» δήλωσε.

Γεωργία Ζώη, ηθοποιός και αρχιτέκτονας

hupopoios

Η κυρία Ζώη παραδέχεται πως είναι η πρώτη φορά που δεν μπορεί να εντοπίσει ποιο κόμμα την αντιπροσωπεύει. «Οι Έλληνες είναι πολύ θυμωμένοι με τους πολιτικούς αλλά ελπίζουμε ότι θα ψηφίσουν το σωστό για να ξεφύγουμε από την κρίση. Όποια κυβέρνηση και να επιλέξουμε πρέπει να είναι ισχυρή για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις σκληρές αποφάσεις που θα παρθούν» είπε στο βρετανικό δίκτυο.

Πέτρος Αναγνώστου, βιβλιοπώλης

vivlio

Ο κύριος Αναγνώστου δε θα ψηφίσει διότι πιστεύει ότι η ψήφος του θα πάει χαμένη. «Οι Έλληνες είναι μπερδεμένοι, δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν. Ξέρω ότι δεν είναι σωστό να μην πάω αλλά έτσι κι αλλιώς η ψήφος μου θα πάει χαμένη».