MEDIA

MasterChef: O διαγωνισμός στυλ, o «επιθεωρητής Κουτσοπουλίνι» και η ατάκα για τη φραντζόλα

MasterChef: O διαγωνισμός στυλ, o «επιθεωρητής Κουτσοπουλίνι» και η ατάκα για τη φραντζόλα
MasterChef: Η απάντηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στον Σωτήρη Κοντιζά για το «ξεφούρνισμα» ήταν όλα τα λεφτά στο επεισόδιο της Τρίτης
Instagram

MasterChef: Η απάντηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στον Σωτήρη Κοντιζά για το «ξεφούρνισμα» ήταν όλα τα λεφτά στο επεισόδιο της Τρίτης

Στην Ιταλία και την Τοσκάνη συνεχίστηκε ο τελικός του MasterChef με τους φιναλίστ Παναγιώτη και Καλλιόπη να έρχονται σε επαφή με πρωτόγνωρες και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες καθώς στο επεισόδιο της Τρίτης συνάντησαν τους τρεις κριτές στη μικρή πόλη Greve in Chianti, όπου βρίσκεται ένα ακόμα διαμάντι της ιταλικής γαστρονομίας, η “Antica Macelleria Falorni”.

Όπως τους εξήγησε ο Σωτήρης Κοντιζάς «η οικογένεια Falorni παράγει αλλαντικά για περισσότερα από 200 χρόνια. Θα σας δώσουν τα κλειδιά του καταστήματος για μνα φτιάξετε τα δικά σας panini» με τις δημιουργίες των φιναλίστ του τελικού του MasterChef να τις δοκιμάζουν οι τρεις κριτές του διαγωνισμού μαγειρικής.

Στο μεσοδιάστημα πραγματοποιήθηκε ένας «διαγωνισμός στυλ» με τον Σωτήρη Κοντιζά να ρωτά Παναγιώτη και Καλλιόπη ποιος από τους τρεις σεφ του MasterChef έχει το καλύτερο στιλ.

Ο Παναγιώτης απάντησε πως του αρέσει το στιλ του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, αλλά ο Σωτήρης Κοντιζάς είχε αντίθετη άποψη αφού όπως είπε το στιλ του «θείου Λεωνίδα» του θύμιζε Λονδίνο. Από την άλλη πλευρά, η Καλλιόπη επέλεξε τον Κοντιζά, διότι όπως είπε ο Πάνος Ιωαννίδης της θύμιζε κουμπάρο σε νησί.

Επόμενη στάση για τους φιναλίστ του τελικού του MasterChef το χωριό Gaiole in Chianti οπου πραγματοποιήθηκε η δοκιμασία αντιγραφής πιάτου με καλεσμένο για να κρίνει και να βαθμολογήσει τις προσπάθειες τον μοναδικό Έλληνας σεφ που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin στην Ιταλία, Στέλιος Σακαλή, ο οποίος έχει «παντρέψει» μοναδικά την ιταλική με την ελληνική κουζίνα.

Καλλιόπη και Παναγιώτης κλήθηκαν να αντιγράψουν τρία πιάτα του βραβευμένου σεφ:

  • Το πρώτο ήταν μια ιδιαίτερη ντοματόσουπα που θύμιζε στον σεφ τη γιαγιά του στην Κέρκυρα.
  • Δεύτερο πιάτο μια συνταγή που επίσης συνδυάζει την Ελλάδα με την Ιταλία, ένα haute cuisine σπανακόρυζο.
  • Τρίτο και τελευταίο πιάτο ένα τυπικό της Τοσκάνης περιστέρι με παντζαροσαλάτα.

Ειδικά για το τρίτο πιάτο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τόνισε ότι το κρέας του περιστεριού είναι ένα ιδιαίτερο υλικό και χρειάζεται προσοχή.

Τα κέφια, πάντως, ήταν πολύ καλά με τους τρεις σεφ να ανταλλάσσουν απίστευτες ατάκες λίγο πριν να δοκιμάσουν τα τρία πιάτα των δυο φιναλίστ του MasterChef στην Τοσκάνη

Ευχαριστώντας τον καλεσμένο Στέλιο Σακαλή για τη φιλοξενία στο εστιατόριό του κι αφού ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκάλεσε τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο «Επιθεωρητή Κουτσοπουλίνι» λόγω του ντυσίματός του, οι σεφ, για πρώτη φορά μίλησαν on camera για τα παιδιά τους.

«Ο Σωτήρης ντρέπεται, αλλά θα έχει κάποια έκπτωση αν έρθει;», ρώτησε τον Στέλιο Σακαλή πειράζοντας τον φίλο του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με τον Σωτήρη Κοντιζά να απαντά «τρία παιδιά έχω Στέλιο μου…. Ένα έχει ο Πάνος και… ξεφουρνίζει όπου να ‘ναι ο Λεωνίδας» με τον «θείο Λεωνίδα» να έχει τον τελευταίο λόγο με την ατάκα: «Ξεφουρνίζει λέει… τι θα γεννήσω, φραντζόλα».

Σχετικές ειδήσεις