MEDIA

Συγκινημένος ο Σωτηρακόπουλος: Δεν θα ξεπεραστεί ποτέ ο Διακογιάννης

Συγκινημένος ο Σωτηρακόπουλος: Δεν θα ξεπεραστεί ποτέ ο Διακογιάννης
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μίλησε για την απώλεια του Γιάννη Διακογιάννη, με εμφανή τη συγκίνησή του.

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Γιάννης Διακογιάννης, σκορπίζοντας τη θλίψη στην ελληνική δημοσιογραφία. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, όπου οι δύο τους συνυπήρξαν για πολλά χρόνια και αποτέλεσαν ένα από τα εμβληματικά δίδυμα των αθλητικών μεταδόσεων και εκπομπών, όντας ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά.

«Για τον Γιάννη δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά πράγματα. Ο Γιάννης σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, και πάνω από μια γενιά. Δεν υπήρξε πιο επιδραστικός άνθρωπος στον χώρο του. Πόσος κόσμος έγινε αθλητικός συντάκτης ή δημοσιογράφος γενικότερα επηρεασμένος από τον Γιάννη, από τη φωνή του Γιάννη, από τα ταξίδια που μας έκανε η φωνή του Γιάννη», είπε αρχικά ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

«Ο Γιάννης δεν ξεπεράστηκε και δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Δεν το λέω τώρα, δεν το λέω σήμερα. Το έλεγα και στον ίδιο και μου έλεγε «άσε με σε παρακαλώ». Δεν υπήρξε Διακογιάννης γιατί δεν μπορεί κανείς να έχει το εύρος των γνώσεων του Διακογιάννη. Στο ποδόσφαιρο έβλεπες και μαζί του άκουγε και καταλάβαινε κάποιος και στο τελευταίο σημείο της Ελλάδας τι ακριβώς λέει. Όταν έκανε στίβο έτρεχες μαζί με τους αθλητές. Κολύμπαγε ο Μαρκ Σμιτς και έπαιρνε τα μετάλλια στο Μόναχο και κολύμπαγες μαζί του. Ο Γιάννης έβγαινε από την τηλεόραση και γινόταν ένα στο σαλόνι του κόσμου, μαζί με τον κόσμο», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Ο Διακογιάννης ήταν, είναι και θα είναι το σημείο αναφοράς. Υπάρχει και το τραγούδι του Κηλαηδόνη που θα τον κρατήσει στην αιωνιότητα. Ο Γιάννης πάνω από όλα ήταν ένας φοβερός άνθρωπος. Ήταν φοβερός στην παρέα, ένας πολύ ωραίος άνθρωπος. Η τηλεόραση είναι εικόνα, αυτό έλεγε συνέχεια».