Ηθοποιοί maestrp
Πηγή: Newsbomb.gr
MEDIA

«Maestro»: Oι πέντε ηθοποιοί που αποθεώσαμε

To Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έριξε αυλαία και αυτοί είναι οι πέντε ηθοποιοί που μας καθήλωσαν με τις ερμηνείες τους.

Μετά από εννέα συναρπαστικά επεισόδια, η σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έριξε αυλαία. Μέσα από την παραγωγή μυθοπλασίας του MEGA ταξιδέψαμε στους Παξούς, μάθαμε τι εστί προσεγμένη σκηνοθεσία και φωτογραφία, καταλάβαμε τι χρειάζεται μία σειρά για να πάει στο Netflix, μα κυρίως γνωρίσαμε καλύτερα ηθοποιούς γεμάτους φως και ταλέντο.

Μαρία Καβογιάννη

Το υποκριτικό της μεγαλείο ξεδιπλώνεται τη φετινή σεζόν, κάνοντας το κοινό να την βάζει ακόμη πιο βαθιά στην καρδιά του αλλά και στη λίστα με τις μοναδικές κυρίες της υποκριτικής. Η Μαρία Καβογιάννη έγινε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο η σταθερή αξία του Maestro με έναν ρόλο που θα την ακολουθεί για χρόνια. Με την ερμηνεία της «άγγιξε» τις καρδιές γυναικών που περνούν στην καθημερινότητά τους το ίδιο δύσκολα με την ηρωίδα της και αυτό για εκείνη είναι το μεγαλύτερο παράσημο. «Επηρεάζομαι πολύ συναισθηματικά από τους ρόλους. Μετά πρέπει να πατήσεις ένα κουμπί για να μην υπάρχει αυτό μέσα σου. Στην σκηνή με την ενδοοικογενειακή βία έφερα βιώματα των γυναικών που το έχουν υποστεί όλο αυτό. Ο θόρυβος της αλυσίδας και ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει στα αλήθεια σε κάνουν να νιώσεις αυτό τον τεράστιο πόνο που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι», είπε η ηθοποιός. «Υπήρξαν γυναίκες που με πλησίασαν ή μου έγραψαν μετά από αυτή την σκηνή και έμεινα άφωνη. Εύχομαι αυτές οι σκηνές που εμείς παριστάναμε ότι ζήσαμε την βία, να ήταν στην πραγματικότητα ψεύτικες, να μην τις βιώνει κανείς» πρόσθεσε η Μαρία Καβογιάννη.

Γιάννης Τσορτέκης

Ο κακός της σειράς «Maestro» ακουμπά τόσο βαθιά στους ρόλους του, που μπαίνει στη συνείδηση του κοινού ως ο κακός της καθημερινότητας. «Όταν κάναμε το 2001 την ταινία του Στράτου Τζίτζη, το “Σώσε με”, είχαν πάει κάποιες φίλες μου να δουν την ταινία, χωρίς να τους έχω πει τι είναι. Αργότερα το βράδυ ήμουνα σπίτι και ακούω στο παντζούρι μπαμ, μπαμ! Κάποιος πέταγε πέτρες! Βγαίνω έξω πανικόβλητος να δω τι έγινε και αρχίζουν οι φίλες μου ένα πράγμα να μου σέρνουν και τι δεν μου σούρανε, για αυτόν που έκανα στην ταινία» έχει παραδεχτεί, ενώ αναφερόμενος στο ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «όταν μιλάγαμε με τον Χριστόφορο (Παπακαλιάτη) για το “Maestro” και για τον Χαράλαμπο, ήταν η πρώτη μου αγωνία. Τρομερή αγωνία ήταν το πώς θα το δει ο κόσμος και τι έχω εγώ να εισπράξω μετά από όλο αυτό. Έχοντας αυτή και διάφορες άλλες εμπειρίες, ας πούμε όταν έπαιζα στο “Έρωτας μετά”, πάλι είχα παρατράγουδα, με συναντούσαν στο δρόμο και με κοίταζαν με μισό μάτι».

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Γιάννης Τσορτέκης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, γεμάτος ταλέντο και υπέροχους ρόλους στην πορεία του. Η υποκριτική μπήκε εντελώς τυχαία στη ζωή του, όταν στενός του φίλος τον παρότρυνε να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Αυτό είναι το δεύτερο πτυχίο του, το πρώτο το έχει πάρει από το Πανεπιστήμιο Πατρών, τελειώνοντας το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Ο ίδιος, αν και στα πρώτα του βήματα συνάντησε εμπόδια και πολλές κλειστές πόρτες, δεν τα παράτησε. Έγινε ευρέως γνωστός για την συμμετοχή του στην τηλεοπτική μεταφορά του διηγήματος «Το 10» του Μ. Καραγάτση, ενώ άλλες σειρές που έχει συμμετάσχει είναι ο «Έρωτας μετά» του ALPHA, το «Καρτ Ποστάλ» της ΕΡΤ1 και η «Σκοτεινή Θάλασσα» στο MEGA. Τον καιρό απουσίας του από τα τηλεοπτικά δρώμενα, διέγραφε και συνεχίζει να διαγράφει αξιοζήλευτη πορεία, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο, με αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Οι ταινίες «Σώσε με», «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» και «Το μικρό ψάρι», αποτελούν σταθμοί της καριέρας του. Να σημειωθεί ότι το 2010 είδε τους κόπους του να ανταμείβονται, όταν παρέλαβε βραβείο για την ερμηνεία του στην ταινία «11» από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Filmapalooza στο Las Vegas των ΗΠΑ. Έναν χρόνο νωρίτερα, τιμήθηκε και στα βραβεία Καρόλου Κουν για τον ρόλο του στο έργο «Μαύρη Γαλήνη».

Στεφανία Γουλιώτη

Εισέβαλε στον κόσμο του «Maestro» στα μισά του πρώτου κύκλου και εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή ως Αλεξάνδρα… με το ταπεραμέντο της, την επιβλητική της εμφάνιση, τα άπταιστα γαλλικά της (σ.σ η μητέρα της είναι Γαλλίδα). Η Στεφανία Γουλιώτη ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που έκανε εμάς να ψάχνουμε για εκείνη μανιωδώς στη Google και εκείνη να βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στην ενδιαφέρουσα πορεία της. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συνεργάζομαι με τον Χριστόφορο, σε μια δουλειά που δεν έχει μόνο καλλιτεχνική αξία για μένα, αλλά αξία ζωής. Είναι η πρώτη φορά και νιώθω ότι υπάρχει μια υπέροχη χημεία μεταξύ μας. Όταν μου ζήτησε να συνεργαστούμε μου είπε “έλα να κάνουμε παρέα, και όχι έλα να δουλέψουμε…”. Δουλεύοντας μαζί του νιώθεις ότι μπαίνεις σε ένα παραμύθι. Σαν να κρατά ένα μαγικό ραβδάκι και μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε και εμείς backstage τη δική μας παραμυθένια ταινία», ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή της.

Όσον αφορά στη διαδρομή της; Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και το 1998 μπήκε στην Γεωλογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και φοίτησε μόλις για δυο χρόνια. Δεν κατάφερε να αποφοιτήσει διότι παράλληλα γίνεται δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε μέσα από την σειρά «Χαρά Αγνοείται» το 2009, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει στις παραγωγές «Άγρια Παιδιά», «Καρυωτάκης». Η πορεία της στο θέατρο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, με συμμετοχές και ρόλους που αποδεικνύουν τον «πλούτο της ως καλλιτέχνης». Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που έχει τιμηθεί με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία της «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν.

Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

Η Σοφία του «Maestro» είναι η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, μία καλλιτέχνης γεμάτη ψυχή και στοχοπροσήλωση. Αν και μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε πολλά για την ίδια, αυτή η σειρά έγινε μία καλή αφορμή να την μάθουμε. Γεννήθηκε το 1975 στη Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 7 ετών. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το 10» και μέσα από την αστυνομική σειρά «Σιωπηλός Δρόμος» του MEGA. Για την ερμηνεία της, μάλιστα, στην ταινία «Η Δουλειά της» απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Ήθελα να ασχοληθώ με τις νευροεπιστήμες. Με ενδιέφερε πάρα πολύ η χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου –με εξίταρε και συνεχίζει να με εξιτάρει. Αλλά τελικά το νευρικό σύστημα ήρθε και με βρήκε, και στο θέατρο και στη ζωή, μετά το ατύχημα», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της. Ένα ατύχημα στο οποίο η ίδια έχει αναφερθεί και της άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεται. «Έπαθα ένα ατύχημα στο διάλειμμα μιας πρόβας κι αυτό με οδήγησε εκ των πραγμάτων, λόγω της σοβαρότητας των προβλημάτων, στο να απέχω και να κάνω πιο επιλεκτικά πράγματα για ένα διάστημα… Το κομμάτι της δουλειάς, είναι αλήθεια, ότι δεν το σκέφτηκα μετά το ατύχημα. Το κομμάτι της ζωής σκέφτηκα πιο πολύ και ίσως αποκλειστικά τα παιδιά μου. Αυτό ήταν το κίνητρό μου για να συνεχίσω να προσπαθώ. Και να βλέπω τα πράγματα με περισσότερη δύναμη, ώστε να καταφέρω να αποκατασταθώ όσο πιο γρήγορα γινόταν με τη βοήθεια γιατρών, φίλων και της οικογένειάς μου. Κράτησε κάμποσα χρόνια και τα υπολείμματα αυτού του ατυχήματος -και αυτού που προκάλεσε στο σώμα μου-, συνεχίζουν ακόμα και τώρα. Κινδύνεψα να μείνω παράλυτη», έχει δηλώσει.

Χάρις Αλεξίου

Στην περίπτωσή της οι συστάσεις και τα λόγια είναι περιττά. Η φωνή και τα τραγούδια της έχουν συντροφεύσει όλους μας σε χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές, η ίδια μετρά εκατοντάδες δισκογραφικές επιτυχίες και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι θεωρείται η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Η Χάρις Αλεξίου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της μουσικής στη χώρα μας, αλλά κυρίως ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει με την πορεία του και τον τρόπο που ζει.

Και μπορεί να μην δηλώνει ηθοποιός για να βρίσκεται σε αυτή την λίστα, όμως είναι το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα καλλιτέχνη που με το ταλέντο και την ψυχή της μπόρεσε όχι απλά να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός ρόλου αλλά να κάνει τους τηλεθεατές να μιλούν για εκείνη. Η Χάρις Αλεξίου, μέσα από το «Maestro» έγινε είδωλο στο Twitter και μας έκανε όλους να αναρωτιόμαστε γιατί δεν το είχε δοκιμάσει τόσο καιρό. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανακάλυψε το ταλέντο που κρυβόταν μέσα στην αγαπημένη ερμηνεύτρια, με την τελευταία να έχει δηλώσει για την εν λόγω συνεργασία: «Δεν περίμενα να με πάρει ο ίδιος ο Χριστόφορος. Φανταζόμουν ότι κάποιος θα μεσολαβούσε, ότι ένας μάνατζερ θα μου έστελνε ένα μήνυμα. Αλλά με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος και ήταν αφοπλιστικός. Μου είπε “κύρια Αλεξίου θα σας στείλω τα τρία πρώτα επεισόδια να τα διαβάσετε”. Και βρήκα σε αυτά κομμάτια του χαρακτήρα μου».


Διαβάστε επίσης

Το «Maestro» μπήκε και επίσημα στον κατάλογο του Netflix

Στο Netflix έχουν χιούμορ: Η «αγγελία» σε εφημερίδα για το Maestro

Maestro: Απόψε το μεγάλο φινάλε - Οι σκηνές που καθήλωσαν

Maestro: Η σύνδεση με τη σειρά «Ντόλτσε Βίτα»

Maestro: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – 4 λόγοι που κέρδισε το Netflix

Παπακαλιάτης: Θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν του Maestro

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ