MEDIA

Μπρουκ Σιλντς: Έπεσε θύμα βιασμού σε νεαρή ηλικία - Η αποκάλυψή της

Μπρουκ Σιλντς: Έπεσε θύμα βιασμού σε νεαρή ηλικία - Η αποκάλυψή της
Brooke Shields
Associated Press

Η Αμερικανίδα ηθοποιός αποκάλυψε τη φρίκη που βίωσε στο ξεκίνημα της καριέρας της.

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η Αμερικανίδα ηθοποιός Μπρουκ Σιλντς μέσα από το ντοκιμαντέρ “Pretty Baby: Brooke Shields”. Η ηθοποιός μίλησε για τον βιασμό της όταν ήταν στην αρχή της καριέρας της στο Χόλιγουντ.

Το πρώην μοντέλο και ηθοποιός δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του δράστη, ωστόσο διηγείται πώς συνέβησαν όλα. Ο θύτης ήταν ένα πρόσωπο που γνώριζε και την κάλεσε σε επαγγελματική συνάντηση για να συζητήσει τη συμμετοχή της σε μια ταινία. Την πήγε στο στο ξενοδοχείο του, ισχυριζόμενος ότι ήθελε να της καλέσει ταξί από το δωμάτιό του και τη βίασε.

Όπως περιγράφει η ίδια μπήκε στο μπάνιο και στη συνέχεια βγήκε γυμνός. «Βρέθηκε από πάνω μου. Ήταν σαν πάλη», είπε χαρακτηριστικά. Η ηθοποιός αναφέρει ότι πάγωσε γιατί φοβήθηκε ότι μπορεί να της ασκήσει κι άλλη βία. «Φοβόμουν ότι θα με πνίξει ή κάτι τέτοιο. «Οπότε δεν προέβαλα πολλή αντίσταση. Δεν το έκανα. Απλώς πάγωσα εντελώς (…) Σκεφτόμουν ‘μείνε ζωντανή και φύγε’», είπε.

Μέχρι τώρα η ηθοποιός δεν είχε μιλήσει ποτέ δημοσίως για τον βιασμό της.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε σε αβάν πρεμιέρ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Σάντανς στις ΗΠΑ, ενώ θα μεταδοθεί από την πλατφόρμα Hulu σε δύο μέρη.