MEDIA

Τηλεθέαση: Ποιοι κερδίζουν στη βραδινή ζώνη – Προγράμματα σαρώνουν, άλλα «ζορίζονται»

Τηλεθέαση: Ποιοι κερδίζουν στη βραδινή ζώνη – Προγράμματα σαρώνουν, άλλα «ζορίζονται»
instagram

Τηλεθέαση: Πρωταγωνιστές στην prime time είναι οι σειρές και τα ριάλιτι, με νούμερα που «ανεβοκατεβαίνουν»

Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στη βραδινή ζώνη, με τα στελέχη των καναλιών να θεωρούν ότι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του προγραμματισμού τους. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα δυνατά χαρτιά πέφτουν στην αρένα και διεκδικούν την πρωτιά.

Έτσι, χθες, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η κορυφή δεν άλλαξε χέρια. Ο «Σασμός» του ALPHA κέρδισε το 24,9% στο σύνολο και το 22,6% στο δυναμικό κοινό. Το «Survivor All Star» έκανε 18,6% στο σύνολο και 16,9% στο δυναμικό κοινό με το ριάλιτι επιβίωσης να εμφανίζεται με «πεσμένα» ποσοστά στους τηλεθεατές 18-54.

H σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς», κράτησε συντροφιά στο 20,2% του συνόλου και στο 14,3% του δυναμικού κοινού ενώ το «Μαύρο Ρόδο» -που ακολούθησε- έκανε 18,2% στο σύνολο και 13,9% στο δυναμικό κοινό.

Το μαγειρικό ριάλιτι, «MasterChef», έκανε 10,3% στο σύνολο και 14,6% στους τηλεθεατές 18-54 αποδεικνύοντας ότι έχει ένα πιστό κοινό. Όλο αυτό το διάστημα, το εν λόγω πρότζεκτ χαρακτηρίζεται από μία σταθερότητα και αποτυπώνεται καθημερινά.

Η παραγωγή μυθοπλασίας «Αυτή η νύχτα μένει», που παίρνει τη σκυτάλη από τον «Σασμό» και κρατά παρέα μέχρι τις 12.00, έκανε 13,9% στο σύνολο και 13,3% στο δυναμικό κοινό.

Στη ζώνη των 20.00, το σίριαλ «Ο Παράδεισος των Κυριών» έκανε 22,3% στο σύνολο και 19,6% στο δυναμικό κοινό. Για τους «Ράδιο Αρβύλα», τη σατιρική εκπομπή του ΑΝΤ1, τα μηχανάκια της Nielsen έδειξαν 13,1% στο σύνολο και 14,3% στο δυναμικό κοινό. «Η δική μας οικογένεια» στο OPEN περιορίστηκε στο 5,1% στο σύνολο και στο 4,9% στο δυναμικό κοινό, ενώ η σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» έκανε 4,4% και 3,1% αντίστοιχα.

Στη late night ζώνη, τα νούμερα ήταν χαμηλά. Έτσι, η εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του ΑΝΤ1 έκανε 7,6% σε σύνολο και δυναμικό κοινό ενώ το «Night out» του MEGA 6,8% και 6,2% αντίστοιχα.