MEDIA

«Κλείδωσαν» οι σειρές του ALPHA για του χρόνου – Η νέα μεγάλη παραγωγή που έρχεται

«Κλείδωσαν» οι σειρές του ALPHA για του χρόνου – Η νέα μεγάλη παραγωγή που έρχεται

Ποιες σειρές του ALPHA συνεχίζουν, ποιες ολοκληρώνονται και τα νέα στοιχήματα

Με γρήγορους βηματισμούς προχωρά ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος του ALPHA για τη σεζόν 2023-2024. Τα στελέχη, έχοντας ως ατού την εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά που διανύουμε, θέλουν να συνεχίσουν τις μεγάλες παραγωγές ειδικά στο κομμάτι της μυθοπλασίας. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι σειρές τους αποφέρουν σαρωτικά ποσοστά στη βραδινή ζώνη.

Ήδη έχουν «κλειδώσει» τα δύο νέα σίριαλ. Το ένα από αυτά είναι μεταφορά του βιβλίου «Το προξενιό της Ιουλίας», που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Πολίτη. Η ιστορία επικεντρώνεται στο προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό, που έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός. Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα.

Η δεύτερη νέα σειρά, που θα προβληθεί την επόμενη σεζόν, είναι ο «Γιατρός». Αν και είχε προγραμματιστεί αρχικά να βγει στον αέρα φέτος, η πρεμιέρα μετατίθεται για του χρόνου. Βασισμένο στο ιταλικό φορμάτ «Nelle tue Mani», στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρεθούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Βασιλική Τρουφάκου. Ο κεντρικός ήρωας είναι επικεφαλής του παθολογικού τμήματος ενός νοσοκομείου και η ιστορία ξεκινάει όταν, μια μέρα ο πατέρας ενός αγοριού που πέθανε πρόσφατα στην παθολογική πτέρυγα λόγω ενός λάθους της ιατρικής ομάδας, πηγαίνει στο νοσοκομείο οπλισμένος και τον πυροβολεί στο κεφάλι. Το τραύμα προκαλεί στον γιατρό απώλεια μνήμης και ξεχνά τα 12 τελευταία χρόνια της ζωής του.

Η λίστα με τις σειρές που θα απολαύσουμε στον ALPHA συμπληρώνεται, φυσικά, με γνώριμες παραγωγές. «Ο Παράδεισος των Κυριών», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Σασμός» έχουν πάρει το πράσινο φως και η νέα χρονιά θα φέρει πολλές αλλαγές, προσθήκες και εκπλήξεις. Να σημειωθεί ότι το σίριαλ «Αυτή η νύχτα μένει» θα ολοκληρώσει φέτος την πορεία του.

Η λίστα με τις σειρές του ALPHA δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Σασμού», αλλά και των σίριαλ «Ο Παράδεισος των Κυριών», «Αυτή η νύχτα μένει», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», γνωρίζαμε ότι θα προβληθεί φέτος