MEDIA

Τιτανικός: 10 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία - Ο Τζόνι Ντεπ και η άρνηση της Σελίν Ντιόν

Τιτανικός: 10 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία - Ο Τζόνι Ντεπ και η άρνηση της Σελίν Ντιόν

Η ταινία που ακόμα το ελληνικό κοινό λατρεύει να βλέπει πέρασε από πολλά στάδια μέχρι να γίνει Νο1 σε πωλήσεις! Ο «Τιτανικός» όπως δεν τον ήξερες

Πέρασαν 111 χρόνια από την ημέρα που βυθίστηκε ο Τιτανικός. Ήταν 15 Απριλίου 1912 όταν το μεγάλο ατμόπλοιο χτύπησε σε παγόβουνο στον βόρειο Ατλαντικό. Από τους 2.340 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους οι 1.595.

Το ιστορικό ναυάγιο έγινε ταινία το 1997 με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ και από τότε έμεινε χαραγμένη στις κλασσικές ταινίες που όλοι αγαπάμε να βλέπουμε ή και να σχολιάζουμε.

Σου παρουσιάζουμε δέκα πράγματα που ίσως να μην γνώριζες για το κινηματογραφικό αριστούργημα του Τζέιμς Κάμερον.

  1. Η Κέιτ Γουίνσλετ γνωρίζοντας ότι έχει ερωτική σκηνή με τον Ντι Κάπριο αποφάσισε να αφαιρέσει από την ώρα που τον γνώρισε όλα της τα ρούχα προκειμένου να «σπάσει τον πάγο»
  2. Λόγω της μεγάλης διάρκειας της ταινίας, 3 ώρες και 14 λεπτά, η Paramount Pictures αναγκάστηκε να στείλει νέα αντίγραφα της ταινίας σε πολλούς κινηματογράφους, μιας και είχαν φθαρεί από τη χρήση.
  3. Η ερμηνεύτρια του soundtrack της ταινίας, Σελίν Ντιόν δεν ήθελε να τραγουδήσει για κάποια ταινία και δεν της άρεσε το κομμάτι όταν της το έδειξε για πρώτη φορά ο Τζέιμς Χόρνερ. Ο σύζυγός της την έπεισε. Μπήκε στούντιο και το είπε μόνο μια φορά.
  4. Στη θέση του Τζακ παρά λίγο να ήταν ο Τζόνι Ντεπ
  5. Η Γκλόρια Στιούαρτ ήταν το μόνο άτομο από τα μέλη της παραγωγής που ζούσε το 1912. Πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2010 σε ηλικία 100 ετών.
  6. Η τελευταία εναπομείνασα επιζών του Τιτανικού αρνήθηκε να δει την ταινία όταν της έγινε πρόταση να παρευρεθεί στην πρεμιέρα. Ήταν μόλις δύο μηνών όταν βρισκόταν μέσα στον Τιτανικό.
  7. Ο Τιτανικός ως ταινία ήταν στο νούμερο 1 θέση του box office των ΗΠΑ για 15 συνεχόμενες εβδομάδες σημειώνοντας τεράστιο ρεκόρ για εκείνη την εποχή.
  8. Στην τελευταία σκηνή που έχει πολυσυζητηθεί για τον… καημένο τον Τζακ που δεν του έκανε χώρο να ανέβει, δεν επιτράπηκε στην Κέιτ να φορέσει ειδική στολή και έτσι έπαθε υποθερμία. Παραλίγο να αποχωρήσει από την ταινία.
  9. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα υποδυόταν τον καπετάνιο Captain Smith αλλά εκείνος είπε όχι επειδή εκείνη την εποχή είχε πάθει φλεγμονή του γαστρεντερικού συστήματος.
  10. Το μεγαλύτερο μέρος της διακόσμησης του πλοίου δεν ήταν τυχαία, καθώς ήταν υπό την επίβλεψη ερευνητών της White Star Line, της αρχικής εταιρίας που διακόσμησε τον πραγματικό Τιτανικό.