MEDIA

Χαμός στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» με τον δήμαρχο Γορτυνίας: «Δεν τρώμε κουτόχορτο»

Χαμός στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» με τον δήμαρχο Γορτυνίας: «Δεν τρώμε κουτόχορτο»

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον δήμαρχο Γορτυνίας και τους παρουσιαστές της εκπομπής Καλοκαίρι Yes για το έθιμο με το μαστίγωμα των αλόγων στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας

Βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης και αναπαριστούν άλογα να μαστιγώνονται μπροστά στο κοινό προκαλεί οργή τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για το έθιμο του «παραδοσιακού αλωνίσματος», που αναβιώνει εδώ και 20 χρόνια στο χωριό Βαλτεσινίκο Αρκαδίας.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» για το συγκεκριμένο ζήτημα, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει κανενός είδους κακοποίηση. Ωστόσο, η συζήτηση πήρε άλλη τροπή και βγήκε γρήγορα εκτός ελέγχου.

Δήμαρχος Γορτυνίας: «Άκουσα την εισαγωγή σας και δραματοποιείτε την κατάσταση, για «αλογάκια» και «ανθρώπους που μαστιγώνουν». Μη χρησιμοποιείτε λάθος ορολογίες. Δεν είναι «αλογάκια», είναι άλογα καλοστεκούμενα και πολύ περιποιημένα από τους ιδιοκτήτες τους... Είμαι γόνος αγροτικής οικογένειας, έχω χτυπήσει κι εγώ ζώα, με την έννοια ότι έχω αλωνίσει με την ίδια φιλοσοφία και την ίδια τακτική. Μην παραποιείτε την αλήθεια, γιατί δεν έχετε τέτοια βιώματα».

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση των παρουσιαστών με την ένταση να ανεβαίνει κι άλλο στο πάνελ.

Μαριάντα Πιερίδη: «Κάνετε λάθος! Έχουμε κι εμείς χωριά, έχουμε κι εμείς πατεράδες και παππούδες που αλώνιζαν με άλογα!».

Ο δήμαρχος συνέχιζε να επιμένει ότι δεν υπάρχει κανενός είδος κακοποίηση με τον Τριαντάφυλλο να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον κ. Κούλη.

Τριαντάφυλλος: «Είναι σαν να μου λες ότι μας κοροϊδεύεις μέσα στα μάτια μας, αδερφέ! Δεν τρώμε κουτόχορτο, μη μας κοροϊδεύεις!».

Τότε ο δήμαρχος Γορτυνίας έκλεισε το τηλέφωνο.