MEDIA

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα κανάλια στη μάχη - Πώς θα καλύψουν τον Β γύρο

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα κανάλια στη μάχη - Πώς θα καλύψουν τον Β γύρο

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έρχονται, την Κυριακή, με έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και αλλαγές στον προγραμματισμό

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έφτασε και, αύριο, τα κανάλια θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Στον ΣΚΑΪ ο ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκινά από τις 05.30 με τον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα», ενώ ακολουθούν στις 09.40 οι «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη. Στις 14.00, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με τη Λένα Φλυτζάνη θα δώσει τον παλμό. Στις 17.45, ξεκινά στον ΣΚΑΪ η μεγάλη εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και όλη την ομάδα σχολιαστών και δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ, αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της PULSE RC Γιώργο Αράπογλου. Και όπως πάντα, τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, ζωντανές συνδέσεις από τις κρίσιμες μάχες σε περιφέρειες και δήμους, τα «κάστρα» των υποψηφίων και η πιο ολοκληρωμένη ανάλυση των αποτελεσμάτων και της επόμενης ημέρας.

Στο OPEN, στις 06.00, ο Σπύρος Χαριτάτος και η Ευλαμπία Ρέβη δίνουν το εκλογικό στίγμα της ημέρας. Στις 11.00 τη σκυτάλη παίρνουν ο Χρήστος Τσιγουρής και η Στέλλα Παπαμιχαήλ, ενημερώνοντας για την εκλογική διαδικασία. Στις 13.00 ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Ματίνα Παπαδέα και στις 17.45 αρχίζει η εκλογική βραδιά με την Εύα Αντωνοπούλου, την Έλλη Στάη, τον Δημήτρη Καμπουράκη, τον Παναγιώτη Στάθη και τον επικεφαλής της MRB Δημήτρη Μαύρο.

Δημοσιογράφοι, αναλυτές, ανταποκριτές του Ανοιχτού Καναλιού, αναλύουν και σχολιάζουν τους πολιτικούς συσχετισμούς στους δήμους και τις περιφέρειες.

Στο μέτωπο του ALPHA, το κεντρικό δελτίο με τον Αντώνη Σρόιτερ μεταφέρεται στις 17.45 με όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, ανταποκρίσεις του Κώστα Σαρικά από την πρώτη γραμμή του πολέμου στη Μέση Ανατολή και σχολιασμό του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Γιώργου Φίλη για όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτά που συμβαίνουν και τις επιπτώσεις τους. Αμέσως μετά, στις 18.45, ο Αντώνης Σρόιτερ συνεχίζει με την εκλογική εκπομπή για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, με όλες τις εξελίξεις από τα επιτελεία των μονομάχων. Μαζί του στο στούντιο θα βρίσκονται ο Νίκος Μάνεσης, η Λώρα Ιωάννου και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης με τον πιο εύστοχο σχολιασμό καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος για τις αναλύσεις των αποτελεσμάτων. Στις 21.00 θα μεταδοθεί εκτάκτως νέο επεισόδιο της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» με την είσοδο των καινούργιων ηρώων.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, η ΕΡΤ δίνει το στίγμα και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Από τις 05.30 το πρωί στο ΕΡΤNEWS και με παράλληλη σύνδεση και στην ΕΡΤ1, ο Δημήτρης Κοτταρίδης, η Νίνα Κασιμάτη και η εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» δίνουν στους τηλεθεατές τα πρώτα νέα της κάλπης. Ακολουθούν στις 10.00 (από το ΕΡΤΝEWS) η Βούλα Μαλλά και ο Χρήστος Παγώνης. Μετά το αναλυτικό δελτίο ειδήσεων, στις 12.00, τη σκυτάλη παίρνει η Κατερίνα Ρενιέρη και η «Περίμετρος» με μια δίωρη εκπομπή, 13.00 -15.00, με όλα τα νέα από την Περιφέρεια της χώρας, αλλά και την εκλογική διαδικασία. Από τις 16.00 έως τις 18.00, στο ΕΡΤNEWS, η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Μάκης Προβατάς μεταφέρουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Η εκλογική βραδιά αρχίζει στο ΕΡΤNEWS, στις 19.00 με παράλληλη σύνδεση από την ΕΡΤ1. Στο στούντιο, ο Γιώργος Κουβαράς, ο Απόστολος Μαγγηριάδης και η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, με καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα, τους νικητές και τις εκπλήξεις, καθώς και το πολιτικό αποτύπωμα των εκλογών.

Στο MEGA, στις 18.00, η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος ξεκινούν τον εκλογικό μαραθώνιο, μαζί με την έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα και το τεχνικό επιτελείο του σταθμού. Μετά τις 19.00, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα με τη χρήση των πρωτοποριακών γραφικών και τις τρισδιάστατες αναλύσεις του MEGA. Μέσα από συνδέσεις με τους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας, οι δημοσιογράφοι του σταθμού καταγράφουν τον παλμό της ημέρας και σκιαγραφούν την εικόνα της εκλογικής διαδικασίας.

Στο STAR, η ροή του προγράμματος δεν θα έχει ιδιαίτερες αλλαγές. Όλο το επιτελείο θα είναι στις επάλξεις το βράδυ για να μεταφέρει τις πρώτες εκτιμήσεις και αποτελέσματα.

Όσον αφορά στον ΑΝΤ1; Από τις 05.30, το «Στούντιο με Θέα» και η Φαίη Μαυραγάνη θα δίνουν το στίγμα της εκλογικής ημέρας, μέσα από χρηστικές πληροφορίες, αναλύσεις και ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα σε περιφέρειες, δήμους, πόλεις και χωριά. Στις 18.30, στο κεντρικό δελτίο της ημέρας, το επιτελείο του ΑΝΤ1 και δημοσιογράφοι σε ολόκληρη τη χώρα θα καταγράψουν το κλείσιμο της κάλπης και θα δώσουν την εικόνα πριν την καταμέτρηση των ψήφων.