MEDIA

Πυξ Λαξ: Τραγουδούν το «Άστην να λέει» και συγκινούν - Η αφιέρωση στον Βασίλη Καρρά

Πυξ Λαξ: Τραγουδούν το «Άστην να λέει» και συγκινούν - Η αφιέρωση στον Βασίλη Καρρά

Το τραγούδι «Άστην να λέει» γνώρισε μεγάλη επιτυχία διά στόματος Βασίλη Καρρά, ενώ το έγραψε ο Μάνος Ξυδούς, ιστορικ'ό μέλος των Πυξ Λαξ

Οι Πυξ Λαξ αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά συγκροτήματα με μεγάλες επιτυχίες που αντέχουν στον χρόνο.

Με τραγούδια που το κάθε ένα έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, οι Πυξ Λαξ έρχονται αυτό το Σάββατο στο Σπίτι με το MEGA και μεταξύ άλλων, στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης στον Βασίλη Καρρά, με τον οποίο συνεργάστηκαν πριν ακρίβως 30 χρόνια.

Οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» στην μουσική εκπομπή του MEGA, μεταξύ άλλων τραγούδησαν και την μεγάλη επιτυχία «Άστην να λέει», που ερμήνευσε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής το 1993 και έγινε αφορμή για να γνωριστούν και να αναπτυχθεί μεταξύ των μελών τουυ συγκροτήματος και του Βασίλη Καρρά μία δυνατή φιλία.

Το «Άστην να λέει» έγραψε ο Μάνος Ξυδούς, αλλά προοριζόταν αρχικά για τον Στράτο Διονυσίου, ο οποίος όμως έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να το ηχογραφήσει. Αναζητώντας λαϊκό τραγουδιστή επέλεξαν τον Βασίλη Καρρά, ο οποίος στην αρχή ήταν κάπως διστακτικός για το τραγούδι, όμως τελικά το είπε σε μία μόλις ηχογράφηση διάρκειας 6 λεπτών.

Από τότε σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση ο Βασίλης Καρράς το περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μέχρι και σήμερα.