MEDIA

Νίκος Οικονομόπουλος: Η αφιέρωση για τον Βασίλη Καρρά από την πίστα – «Καλησπέρα και καλή βραδιά»

Νίκος Οικονομόπουλος: Η αφιέρωση για τον Βασίλη Καρρά από την πίστα – «Καλησπέρα και καλή βραδιά»
Ο θρύλος του λαϊκού τραγουδιού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Βασίλη Καρρά - Η αφιέρωση του Νίκου Οικονομόπουλου

Mε μία αφιέρωση από την πίστα θέλησε να αποχαιρετήσει ο Νίκος Οικονομόπουλος τον Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών το βράδυ της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου.

«Θα αφιερώσουμε αυτή την βραδιά στον Βασίλη Καρρά» είπε από την πίστα ο Νίκος Οικονομόπουλος.

«Ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής, ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική μουσική. Θα τον θυμόμαστε με τα τραγούδια του και με την καλή του ψυχή. Με την ανθρώπινη πλευρά του, που οι περισσότεροι άνθρωποι την έχουμε χάσει δυστυχώς. Θα ξεκινήσω το πρόγραμμά μου με έναν διαφορετικό τρόπο, απόψε η βραδιά ξεκινάει ως εξής: Καλησπέρα και καλή βραδιά» είπε στην έναρξή του ο γνωστός τραγουδιστής και στη συνέχεια ερμήνευσε τα τραγούδια «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Περιττό να σου πω».

«Ο αποχαιρετισμός του Νίκου Οικονομόπουλου από το stage του Fantasia & τα πολύ όμορφα λόγια για τον σπουδαίο Βασίλη Καρρά! Καλό Ταξίδι Βασίλη», γράφει η λεζάντα του βίντεο που δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό του Fantasia Live.

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε και πραγματοποίησε τα πρώτα βήματα της σπουδαίας καριέρας του.

Το λαϊκό προσκύνημα, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 13:00.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Καρρά θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 12:00 στη γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι, του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Το «αντίο» στον Βασίλη Καρράς από τις πίστες

Το βράδυ του Σαββάτου οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στις πίστες αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον Βασίλη Καρρά.

Από τη σκηνή, στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται, ο Νίκος Οικονομόπουλος αφιέρωσε τη βραδιά στον Βασίλη Καρρά, «ένα μεγάλο κεφάλαιο στην μουσική», όπως τον χαρακτήρισε.


Η Πάολα τραγούδησε το «Απ' τον Βορρά Μέχρι τον Νότο» με πλάνα του Βασίλη Καρρά να εμφανίζονται στις οθόνες πίσω της.

Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του, ο Αντώνης Ρέμος είπε για τον Βασίλη Καρρά: «Να του αφιερώσουμε μερικά τραγούδια του για να πάει η ψυχούλα του εκεί ψηλά, να βρει τον Παντελή και όλους τους φίλους μας που είναι εκεί ψηλά. Για πάντα θα τον θυμόμαστε, για πάντα θα τον τραγουδάμε».

Η Νατάσα Θεοδωρίδου είπε δυο λόγια για τον Βασίλη Καρρά και μετά τραγούδησε για εκείνον, το «Νύχτα Ξελογιάστρα» με τους θαμώνες να την καταχειροκροτούν.

Το ίδιο και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που από την «Πύλη Αξιού», που είπε το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και συγκίνησε τους θαμώνες.

Με τη σειρά τους, ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Χρήστος Μενιδιάτης μίλησαν από την πίστα για τον Βασίλη Καρρά και του αφιέρωσαν τη «βραδιά της αγάπης», όπως είπαν.

Άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του και όχι, από τον χώρο της μουσικής, της τηλεόρασης και της υποκριτικής, αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Καρρά. Μεταξύ αυτών, οι Πυξ Λαξ, η Πέγκυ Ζήνα, ο Νίκος Κουρκούλης, η Ρούλα Κορομηλά, ο Χρήστος Μάστορας, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο Χρήστος Δάντης, ο Γιώργος Λιάγκας και άλλοι.

Το συγκινητικό τραγούδι που απέφευγε να λέει

Ο Βασίλης Καρράς σε συνεντεύξεις του είχε αποκαλύψει πως ερχόταν σε δύσκολη θέση όταν οι θαυμαστές του ζητούσαν να πει το τραγούδι «Δημήτρη, χάνομαι», ένα κομμάτι που τον συγκινούσε ιδιαίτερα.

Το κομμάτι βρίσκεται στο δίσκο «Γύρισε» και το έχουν γράψει οι Γιώργος Θεοφάνους και Πάνος Φαλάρας έπειτα από επιθυμία του ίδιου του τραγουδιστή. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αγαπημένου του φίλου Δημήτρη Καραηλία, ο οποίος έχασε τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Καρράς δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το χαμό του καλού του φίλου και τις λιγοστές φορές που τραγουδούσε ζωντανά το κομμάτι δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Το 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από την αποθέωση της Ανατολής… στο χειροκρότημα της Δύσης» (εκδόσεις Μαλλιάρης – Παιδεία) όπου έχει γίνει αναλυτική καταγραφή της καλλιτεχνικής του διαδρομής. Σε αυτό περιλαμβάνονται επίσης στίχοι των τραγουδιών του και φωτογραφικό άλμπουμ από την μακρά πορεία του. Τα κείμενα και την επιμέλεια υπογράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς. Όλα τα έσοδα του βιβλίου είχαν πάει στην πρωτοβουλία «Η Στέγη του Καλλιτέχνη». Με αφορμή εκείνη την κυκλοφορία, είχε αποκαλύψει ότι τον είχαν απαγάγει δύο φορές με όπλο!

Οι απαγωγές και το ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Κοκλώνη, ο Βασίλης Καρράς είχε αποκαλύψει ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής δυο φορές! Οι απαγωγές έγιναν στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα φοβήθηκε ότι θα έχανε τη ζωή του.

Παράλληλα, ο λαϊκός τραγουδιστής έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, όταν σε συναυλία του στη Βουλγαρία κατάφερε να γεμίσει το στάδιο Arena στη Σόφια! Μέσα στο στάδιο βρέθηκαν 17.000 άτομα ενώ 5.000 απέξω καθώς δεν βρήκαν εισιτήριο. Ο Βασίλης Καρράς έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που κατάφερε κάτι τέτοιο.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν παντρεμένος με τη Χριστίνα και μαζί έχουν αποκτήσει μια κόρη την Ειρήνη. Μάλιστα, το γνωστό τραγούδι «Όταν τα χρόνια σου περάσουν» το είχε αφιερώσει στην αγαπημένη του σύζυγο. Ο τραγουδιστής πίστευε πολύ στο Θεό, του άρεσε να ζωγραφίζει, ενώ είχε μεγάλη αδυναμία στον τόπο καταγωγής του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας και μάλιστα καμάρωνε για το«Karra’s Farm», τη φάρμα που είχε φτιάξει εκεί δηλώνοντας αγρότης.

Toν περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε το τελευταίο του τραγούδι «Για πάρτη της».

Τα social media πλημμύρισαν με μηνύματα θλίψης «από τον Βορρά μέχρι τον Νότο»

Από το απόγευμα της Κυριακής που έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, ο οποίος έδινε το τελευταίο διάστημα με τον μάχη με τον καρκίνο, χιλιάδες χρήστες των social media όλων των ηλικιών αποφάσισαν να τον αποχαιρετήσουν με στίχους από τα πιο γνωστά του τραγούδια, συνθήματα αλλά και λόγια αγάπης.

Την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί η σορός του θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ως τη μία το μεσημέρι. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι, όπου και θα γίνει η ταφή του.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείκο με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπέστη ανακοπή το απόγευμα της Κυριακής και έφυγε από τη ζωή.

«Καλό ταξίδι Άρχοντα, θα μας λείψεις», έγραφαν οι περισσότεροι στα social media.

Δείτε αναρτήσεις για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά: