MEDIA

Πρωτοχρονιά στην τηλεόραση: Τι θα δούμε σε κάθε κανάλι

Πρωτοχρονιά στην τηλεόραση: Τι θα δούμε σε κάθε κανάλι

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν διαμορφώσει ειδικά το πρόγραμμά τους για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς

Πρώτη ημέρα του 2024 και η μικρή οθόνη συντροφεύει το κοινό με επαναλήψεις σειρών και εκπομπών, ταινίες και ελάχιστα προγράμματα με νέο περιεχόμενο.

Στον ALPHA, οι παραγωγές μυθοπλασίας «Το σόι σου», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» έχουν την τιμητική τους ενώ στις 22.40 θα προβληθεί η ταινία «TopGun: Maverick». Με τους Τομ Κρουζ, Τζένιφερ Κόνελι, Μάιλς Τέλερ, Βαλ Κίλμερ, Τζον Χαμ, Έντ Χάρις, Γκλεν Πάουελ, η περιπέτεια του 2022 θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές.

Στην ΕΡΤ1, η ημέρα ξεκινά με ενημέρωση στις 06.05 και με την εκπομπή «Συνδέσεις». Στις 10.00, η εκπομπή «Πρωΐαν σε είδον» κάνει το πιο τυχερό ποδαρικό παρέα με καλεσμένους που τραγουδούν, εξομολογούνται, διασκεδάζουν και χαρίζουν γέλιο και συγκίνηση. Στις 20.15, το εορταστικό επεισόδιο του «Switch» υποδέχεται τους Κώστα Παπαχλιμίντζο, Χριστίνα Βίδου, Δημήτρη Κοτταρίδη, Νίνα Κασιμάτη και Χρύσα Παπασταύρου. Ο σκοπός του επεισοδίου είναι η ουσιαστική βοήθεια προς το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», το οποίο είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο που λειτουργεί ως κέντρο εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης για ανθρώπους με ήπια και μέτρια νοητική αναπηρία στην Αθήνα, με όραμα την ενδυνάμωση των ανθρώπων με νοητική αναπηρία, ώστε να γίνουν αυτόνομοι και ενεργοί πολίτες στο πλαίσιο μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» υποδέχεται το νέο έτος με εκλεκτούς καλεσμένους, αγαπημένα πρόσωπα της ΕΡΤ από την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, με δημοφιλή τραγούδια, θερμές ευχές, πολύ κέφι και εκπλήξεις! Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται την Πέγκυ Ζήνα, στις 21.15, η οποία παρουσιάζει ένα εορταστικό, χορταστικό πρόγραμμα επιτυχιών που διασκεδάζει και ξεσηκώνει. Με την ευχή να «μας πάνε όλα πρίμα», η δημοφιλής τραγουδίστρια επιλέγει αγαπημένα τραγούδια με εορταστική διάθεση και τα ερμηνεύει με την ξεχωριστή φωνή της: «Διώξε την πίκρα», «Μην ρωτάτε», «Δυστυχώς», «Μια γυναίκα μπορεί», «Σ΄ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου», «Σώσε με».

Με Ζέτα Μακρυπούλια υποδέχεται ο ΑΝΤ1 το 2024. Στις 21.00 θα προβληθεί εορταστικό επεισόδιο «Rouk Zouk» με εκλεκτούς καλεσμένους και για καλό σκοπό, για τη στήριξη του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δεσμός» και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Δεσμός για τα σχολεία». Μία καυτή παρέα κάνει ποδαρικό και οι ηθοποιοί της σειράς «Μετά τη φωτιά» έρχονται αποφασισμένοι για παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως. «Γυναικεία υπόθεση» θα είναι η πρώτη και άκρως εορταστική «Πέφτει η νύχτα με ΡΥΘΜΟ» του νέου έτους με την σούπερ σταρ Δέσποινα Βανδή να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και τις επίτιμες καλεσμένες της, Τάμτα και Ηρώ, να πλαισιώνουν ιδανικά τη μουσική βραδιά. Οι 3 γυναικείες περσόνες του ελληνικού πενταγράμμου λένε μαζί μας «Καλή Χρονιά» και ενώνουν τις φωνές τους σε μια νύχτα αφιερωμένη στις γυναίκες και στην ενημέρωση, την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Στον ΣΚΑΪ, η πρώτη μέρα του έτους βρίσκει τη Φαίη Σκορδά στις επάλξεις με το «Fay’s Time». Με καλεσμένους τον Μάρκο Σεφερλή, τον Νικηφόρο και τον Βασίλη Καλλίδη, θα συντροφεύσει τους τηλεθεατές.

Στο STAR πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα παιδικά προγράμματα, οι ελληνικές και ξένες ταινίες ενώ στις 21.00 θα προβληθεί επανάληψη της σειρά «Στα σύνορα».

Όσον αφορά σε OPEN και MEGA; Η φιλοσοφία θα είναι ίδια με επαναλήψεις σειρών και ταινίες να κρατούν τα ηνία. Να σημειωθεί ότι στο κανάλι της Παιανίας θα βγει κανονικά στον αέρα η ενημερωτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».