MEDIA

Πάνος Κοκκινόπουλος για δολοφονία στα Γλυκά Νερά: θα μπορούσε να γίνει μαύρη κωμωδία

Πάνος Κοκκινόπουλος για δολοφονία στα Γλυκά Νερά: θα μπορούσε να γίνει μαύρη κωμωδία

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος αποκάλυψε πως θα μπορούσε να κάνει επιτυχημένη μαύρη κωμωδία το έγκλημα των Γλυκών Νερών

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10» για την καριέρα του, τις σειρές που έχει γυρίσει και τις γυναικοκτονίες στη σημερινή εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως το έγκλημα των Γλυκών Νερών θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιτυχημένη μαύρη κωμωδία.

Αναφορικά με τα νέα του επαγγελματικά σχέδια είπε: «Το ένα πρότζεκτ είναι βασισμένο στο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ 'Άγνωστο Παιδί" και το άλλο λέγεται "Η Αλίκη ση σκοτεινή χώρα" ή "Η Αλίκη στη χώρα των πτωμάτων", μια μαύρη κωμωδία, είναι στο ανθρωποκτονιών.

Όπου στο κάθε επεισόδιο ψάχνουμε μια γυναικοκτονία, κυρίως, αυτό είναι το τωρινό σπορ του Έλληνα. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μια ιστορία που διατρέχει όλα τα επεισόδια».

Για το θέμα των γυναικοκτονιών που αποτελεί και πυρήνα της δουλειάς του, ο σκηνοθέτης σχολίασε:

«Σε ένα μεγάλο κομμάτι ασχολούμαι με δολοφονίες και κυρίως με γυναικοκτονίες, που δεν είναι καινούργιο, είναι πολύ παλιό, απλά τώρα έγιναν της μόδας. Αλλά υπάρχει και ένας ακόμη λόγος που οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν, στην Ελλάδα, τον παλιό καιρό, οι γυναίκες ήταν υποταγμένες, παντρευόντουσαν έναν άντρα που δεν αγαπούσαν, οι οποίος τις έδερνε, τις έβαζε και δουλεύανε, έπινε, μέθαγε και αυτές δεν είχαν πού να πάνε, δεν είχαν να φύγουν.

Όσες αντιδρούσαν ή τις σκότωνε ο σύζυγος, ή σηκωνόντουσαν το βράδυ έπαιρναν ένα τσεκούρι και τον σκότωναν αυτές. Τώρα οι γυναίκες λένε όχι, "δεν σε θέλω", αλλά οι άντρες έχουν την ίδια νοοτροπία που είχαν και τότε: "ποια είσαι εσύ που δεν θέλεις εμένα;". Γιατί οι μαμάδες μεγαλώσαν τα παιδιά τους έτσι και ο άντρας ψάχνει στη γυναίκα τη μάνα του, ο άντρας θεωρεί τη γυναίκα κτήμα του».