MEDIA

Eurovision 2024: Τι απαντά η ΕΡΤ για τη «διαρροή» του τραγουδιού πριν την τηλεοπτική μετάδοση

Eurovision 2024: Τι απαντά η ΕΡΤ για τη «διαρροή» του τραγουδιού πριν την τηλεοπτική μετάδοση

Το κομμάτι «ZARI» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision

Το βράδυ της Πέμπτης, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Eurovision σε είδον», παρουσιάστηκε το κομμάτι «ZARI» της Μαρίνας Σάττι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Πριν ακουστεί on air, το τραγούδι ανέβηκε στο YouTube στο κανάλι της ΕΡΤ με τα σχόλια στο Twitter να παίρνουν γρήγορα φωτιά και να κάνουν λόγο για λάθος της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω κίνηση ήταν προσχεδιασμένη από τα στελέχη καθώς το ίδιο είχαν πράξει πριν από κάποια χρόνια με την Αμάντα Γεωργιάδη. Όσον αφορά το ότι -λίγα λεπτά αργότερα- το τραγούδι δεν παιζόταν καθώς έκανε κάποιος κλικ στο βίντεο, αυτό έχει να κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα και το YouTube.

Σε κάθε περίπτωση, το «ZARI» και η Μαρίνα Σάττι συζητιούνται έντονα και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Πρόκειται για ένα τραγούδι, που με την ιδιαίτερη χροιά και την ξεχωριστή ερμηνεία της Μαρίνας Σάττι, παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, ενώ οι στίχοι μιλούν για την αγάπη αλλά και για τα ρίσκα που πρέπει να παίρνουμε κάποιες φορές, σαν μια ζαριά που ρίχνουμε και δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει.

Η μουσική του τραγουδιού «ZARI» συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Zac Wiesel. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Τι συμβαίνει, όμως, με τα στοιχήματα; Στις μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες της Ευρώπης, η Ελλάδα βρίσκεται από χθες στην 14η θέση ενώ πριν την παρουσίαση ήταν στην 16η.

Στην πρώτη θέση φιγουράρει η Κροατία, ενώ Ουκρανία και Ιταλία συμπληρώνουν την τριάδα. Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Ισραήλ, Γαλλία και Λιθουανία, ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.