Η Ελληνίδα που έκανε τη Βρετανία να δακρύσει

Η Ελληνίδα που έκανε τη Βρετανία να δακρύσει

Στο ταλέντο της Ελληνίδας Αλίκης Χρυσόχου υποκλίθηκε η Βρετανία, η οποία συγκίνησε με το τραγούδι και την προσωπική της ιστορία κοινό και κριτές σε γνωστό talent show.

Η Ελληνίδα σοπράνο ανέβηκε στη σκηνή του «Βρετανία έχεις ταλέντο» και άφησε άφωνους τους κριτές με την ερμηνεία της στο «Bring Me To Life» των Evanescence.

Το κοινό με φωνές και σφυρίγματα επευφημούσε την Αλίκη Χρυσόχου, η οποία άγγιξε τους πάντες όταν διηγήθηκε τη μάχη της με την εγκεφαλίτιδα.

«Πριν από λίγα χρόνια έπασχα από εγκεφαλίτιδα. Ό,τι είχα μάθει από την παιδική μου ηλικία χάθηκαν –δεν μπορούσα να μιλήσω, να γράψω, να διαβάσω, να περπατήσω. Η μητέρα μου έπρεπε να κάνει τα πάντα, να με ταΐζει, να με πλένει. Ήταν η φωνή μου, όσο δεν μπορούσα να μιλήσω. Ένα βράδυ, στο νοσοκομείο, άρχισε να μου τραγουδά. Ήταν η πρώτη φορά που της αποκρίθηκα εδώ και πολύ καιρό, μουρμουρίζοντας το ρυθμό».

Για την Ελληνίδα, που το τραγούδι της έσωσε τη ζωή, οι κριτές είπαν το πιο εύκολο «ναι» στην εκπομπή για να περάσει στην επόμενη φάση και την ενθάρρυναν λέγοντας ότι έχει «φυσικό ταλέντο».

Ακούστε τη:

Video 1

Η Ελληνίδα που έκανε τη Βρετανία να δακρύσει