MEDIA

Οι φορολογικές δηλώσεις και η κυβερνητική κρίση στα πρωτοσέλιδα

Οι φορολογικές δηλώσεις και η κυβερνητική κρίση στα πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Συντάξεις. Τα νέα όρια ηλικίας, οι «μειωμένες» και τα ψιλά γράμματα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα 67 έτη αυξήθηκε το όριο συνταξιοδότησης για όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ βγουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και μετά. Οι ασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας τριετίας (ν. 3863/2010, ν. 4024/2011 και ν. 4093/2012) εκτόξευσαν τόσο τα όρια ηλικίας όσο και τα χρόνια ασφάλισης".

ΕΘΝΟΣ: "Πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση των τριών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κίνδυνο διάσπασης της κοινοβουλευτικής συνοχής της αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Παρά την αντίθεση του πρωθυπουργού, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προωθούν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αριθμοσοφία: 2013=το έτος της μεγάλης αλλαγής!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Η Ελληνική Γλώσσα είναι Νοήμων Οργανισμός»! «Σε ό,τι δε αφορά το 2013, θα σας πω το εξής: αν σχηματίσουμε την φράση ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ θα δούμε ότι αυτές οι πέντε λέξεις αθροίζουν τον αριθμό...2013»!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυτόματοι έλεγχοι με την υποβολή των δηλώσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το νέο σύστημα διασταυρώνει στοιχεία για εισοδήματα, δαπάνες και τεκμήρια ακινήτων, Ι.Χ. τη στιγμή της συμπλήρωσης του ηλεκτρονικού εντύπου. Όσοι φορολογούμενοι εντοπίζονται να έχουν καταθέσει ανακριβή στοιχεία καλούνται για συμπληρωματικές δηλώσεις στην εφορία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρώτη κρίση με... ουρά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έπειτα από σύσκεψη 3,5 ωρών σε ατμόσφαιρα έντασης, οι τρεις αρχηγοί δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βλέπουν ως ζήτημα πολιτικής επιβίωσης την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, καθώς οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Ν.Δ. σταθερά κερδισμένη. Γι' αυτό προσπαθούν να ξανατονίσουν τις άτονες πλέον ιδεολογικές διαφορές τους με τη Νέα Δημοκρατία".

ΕΣΤΙΑ: "Δηλώσεις σπαζοκεφαλιά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν το φορολογικό μας σύστημα ήταν απλό και λογικό, θα αρκούσε ένα τετραγωνίδιο για να αναγράψη κανείς το συνολικό εισόδημά του και τέλος. Όμως εδώ τα πράγματα είναι περίπλοκα και παράλογα. Τα δε έντυπα των φορολογικών δηλώσεων -ήδη σε ηλεκτρονική μορφή- θυμίζουν ...σιδηρόδρομο. Κάθε πηγή εισοδήματος υπόκειται σε διαφορετική κατηγορία και έχει διαφορετικό τρόπο φορολογίας από τις άλλες. Αλλά ακόμη και στην ίδια εισοδηματική πηγή, υπάρχουν διαφοροποιήσεις".

Η ΑΥΓΗ: "Τέλος στην ασυδοσία των καναλαρχών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο τοπίο στα Μέσα Ενημέρωσης και ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας για την επόμενη ημέρα των εκλογών, με κυβέρνηση της Αριστεράς. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διευκρίνισε ο Αλ. Τσίπρας σε εκδήλωση για τα ΜΜΕ με τον Β. Μουλόπουλο και τη Μ. Κομνηνού, θα περιλαμβάνει αδειοδότηση καναλιών από μηδενική βάση, νέο νόμο για τη συγκέντρωση των Μέσων και εφαρμογή του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών, όπως για όλες τις άλλες επιχειρήσεις".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τρία κομμάτια η τρικομματική".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αδιέξοδο χθες στο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό. Οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων δοκιμάζονται για πρώτη φορά σοβαρά και τα ζητήματα λειτουργίας της κυβέρνησης αναμένεται να ξεκαθαριστούν στη νέα συνάντηση των τριών, κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ο Σαμαράς έβαλε τέλος στην οπερέτα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το πρώτο σοβαρό πλήγμα δέχτηκε η κυβερνητική συνοχή της κυβέρνησης εξαιτίας της απόλυτης διαφωνίας που καταγράφηκε στην τρίωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, με τον πρωθυπουργό να είναι ανυποχώρητος απέναντι στους εταίρους του που ζήτησαν να έρθει στη Βουλή το νομοθέτημα του υπουργού Δικαιοσύνης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κίνδυνος μείζονος κρίσης στην κυβέρνηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χαμηλό βαρομετρικό, που μπορεί να οδηγήσει σε μείζονα κρίση, κυριαρχεί στην κυβέρνηση, καθώς κατά τη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης έθεσαν με έντονο τρόπο ζήτημα συντονισμού της κυβέρνησης".

Η ΝΙΚΗ: "Συνταξιοδοτικός οδηγός για τους ασφαλισμένους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εξαγορά του χρόνου σπουδών και οι αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων που δίνουν τη δυνατότητα κατοχύρωσης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και αποφυγής της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέσα από μεταβατικές διατάξεις, αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σαρώνει ο καρκίνος. ΠΟΥ: 37.000 νέα κρούσματα ετησίως στην Ελλάδα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξεπέρασαν τα 14.350 τα νέα κρούσματα καρκίνου στην χώρα μας το 2012, σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 55 -από τα συνολικά 143- δημόσια νοσοκομεία, ενώ στην καταγραφή συμμετείχαν επίσης ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και στρατιωτικά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τώρα ο λαός να προτάξει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του".

Η εφημερίδα σημειώνει "Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλάνε για ανάπτυξη, ακριβώς για το ίδιο πράγμα μιλάνε, για την καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποφέρει κέρδη μόνο στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια και μόνο μισθούς πείνας και εξαθλίωση στους εργαζόμενους, νέους φόρους και κλείσιμο μαγαζιών στους αυτοαπασχολούμενους, ξεκλήρισμα από τη γη για τους αγρότες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Συμφώνησαν ότι διαφωνούν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρήγμα κορυφής διαπιστώθηκε στη χθεσινοβραδινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Αντ. Ρουπακιώτη: οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης ζήτησαν την προώθηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ ο Αντ. Σαμαράς επέμεινε στο «όχι». Κατά τη διάρκεια της τρίωρης σύσκεψης ετέθησαν και θέματα καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Γόρδιος δεσμός... η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετ' εμποδίων ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους και προ του κινδύνου κατάρρευσης του συστήματος, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη χορήγηση παράτασης πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της 30ης Ιουνίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προσοχή σε 10 κωδικούς. Οδηγός της εφορίας για τις δηλώσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«μυστικά» και «παγίδες» έξτρα φόρων «κρύβουν» οι φετινές φορολογικές δηλώσεις που θα κληθούν να δηλώσουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δηλώσεις εισοδήματος με εμπόδια και παγίδες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο φως έρχονται, φέτος, όλα τα εισοδήματα των φορολογουμένων, εν όψει κατάρτισης του νέου περιουσιολογίου, ενώ και η υποχρεωτική αναγραφή του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για όλα τα ακίνητα στις φορολογικές δηλώσεις ανοίγει το δρόμο για το «χαράτσι» του 2013, αλλά και τον ενιαίο φόρο του 2014".