MEDIA

Στην ΕΣΗΕΑ ο Ψυχάρης για τις απολύσεις στο ΔΟΛ

Στην ΕΣΗΕΑ ο Ψυχάρης για τις απολύσεις στο ΔΟΛ

Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ θα βρεθεί σε λίγη ώρα το αφεντικό του ΔΟΛ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις επερχόμενες απολύσεις στον οργανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Ψυχάρης πρόκειται να καθησυχάσει το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των απολύσεων που θα γίνουν, θα είναι σχετικά μικρός (μονοψήφιος), προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Όπως τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τις διαθέσεις του επικεφαλής του ΔΟΛ, πρόκειται για επιλεκτικές απολύσεις, λίγες στον αριθμό προκειμένου να μην υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις των συνδικαλιστών. Ο σχεδιασμός του Ψυχάρη πάντως, ενδέχεται να προβλέπει συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις ολόκληρων δομών, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα της επιχείρησης, η οποία βρίσκεται εκτός τροχιάς το τελευταίο διάστημα.

Μετά τις εξηγήσεις Ψυχάρη, θα ακολουθήσει στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ. Το παρελθόν πάντως έχει δείξει πως ελάχιστοι εργαζόμενοι δίνουν το "παρών", αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τους επικεφαλής των σωματείων, οι οποίοι ως συνδικαλιστές δεν αποφεύγουν πολλές φορές τις συντεχνιακές ή κομματικές τους λογικές, υποδαυλίζοντας με τον τρόπο αυτό τις τελικές αποφάσεις. Κάπως έτσι εξαγγέλθηκε πριν λίγο διάστημα απεργία στα Μέσα του ΔΟΛ, η οποία εν τέλει κατέληξε σε φιάσκο, διότι δε βρήκε αποδοχή.