MEDIA

Άρθρο-«ράπισμα» του Θάνου Δημάδη στην Huffington Post

Άρθρο-«ράπισμα» του Θάνου Δημάδη στην Huffington Post

Επιτίθεται στους «γραφειοκράτες» των Βρυξελλών και κατηγορεί την Ευρώπη για «ανηθικότητα»

Μέσα από την αμερικανική έκδοση της ιστοσελίδας της Huffington Post αυτή τη φορά, ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ του ALPHA Θάνος Δημάδης και φίλος της Αριάνας Χάφιγκτον, γράφει ένα άρθρο ράπισμα κατά της Ευρώπης με την σημερινή της μορφής και ειδικότερα κατά των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην ανταποκριτής από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες, κάνει λόγο για ανηθικότητα από μέρους της Ευρώπης για τον τρόπο με τον οποίον μεταχειρίζεται τις πληττόμενες από την κρίση χώρες του Νότου.

«Είναι ανηθικότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει στις χώρες μέλη οικονομικές πολιτικές που ρυθμίζονται από τεχνοκράτες μέσω της Τρόικας, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν τοπικοί δικτάτορες υποκαθιστώντας τον ρόλο των εκλεγμένων κυβερνήσεων». Μάλιστα ο δημοσιογράφος φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα δεν είναι τα κόμματα της συγκυβέρνησης που κυβερνούν την χώρα αλλά η Τρόικα».

Ο Θάνος Δημάδης επιτίθεται και στους καλοπληρωμένους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι όπως λέει υπηρετούν ένα ευρωπαϊκό όργανο που επιβάλλει μέτρα λιτότητας σε χώρες, όπως η Ελλάδα, αλλά ότι οι ίδιοι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών απεργούν ενάντια στις μειώσεις των μισθών τους.

Το άρθρο του δημοσιογράφου καταλήγει με το ερώτημα αν απομένει τελικά αρκετός χρόνος στην Ευρώπη για να αναστρέψει την πορεία της προς την καταστροφή της.

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του περισσότερο ευρωσκεπτικιστή από φιλοευρωπαϊστή που λέει ότι ήταν στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι ο Θάνος Δημάδης είναι ο δημοσιογράφος που έχει καθίσει απέναντι σε κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και άλλοι, και κάνει εντύπωση το σκληρό ύφος που χρησιμοποιεί για τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής Ευρώπης.

Διαβάστε το άρθρο του δημοσιογράφου στα αγγλικά ΕΔΩ.

Screen shot 2013-12-05 at 2.00.31 PM