MEDIA

Α. Σρόιτερ: Μετά το θέμα της ΧΑ ξέρω τους πιθανούς τρόπους θανάτου μου

Α. Σρόιτερ: Μετά το θέμα της ΧΑ ξέρω τους πιθανούς τρόπους θανάτου μου

O Aντώνης Σρόιτερ μίλησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό για όλα όσα τον αφορούν.

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση ο παρουσιαστής κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha μίλησε για τις απειλές που δέχτηκε αμέσως μετά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τις δεκάδες μαρτυρίες που φιλοξένησε στο δελτίο του.

Έχεις αντιπάθειες;

Είμαι από τους τυχερούς που μπορώ να κυκλοφορήσω ελεύθερα στο δρόμο χωρίς να με μουντζώνουν, χωρίς να με βρίζουν, χωρίς να μου πετούν γιαούρτια και χωρίς να χρειάζομαι και δυο μπράβους από πίσω μου για να πάω μέχρι το σούπερ μάρκετ. Το βρίσκω πάρα πολύ καταπιεστικό να έχεις προστασία και έχω αρνηθεί να το κάνω. Απορώ με τους ανθρώπους που μπορούν και προσαρμόζουν τη ζωή τους έχοντας κάποιον να τους ακολουθεί, να τους ακούει και να τους βλέπει σε κάθε βήμα. Το θεωρώ δυστυχία. Προτιμώ να ρισκάρω την πιθανότητα κινδύνου.

Έχεις δεχτεί απειλές;

Ναι, το έχω περάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό. Τώρα, με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έχω διαβάσει όλους τους πιθανούς τρόπους θανάτου μου.

Θα ήθελες να παρουσιάζεις ένα talk show;

Είναι πάρα πολύ ωραία να κάνεις talk show στις ΗΠΑ, που έχουν χιλιάδες πραγματικές προσωπικότητες που αξίζει να μιλήσουν. Στην Ελλάδα είμαστε μικρή χώρα και έχουμε πολύ λιγότερες προσωπικότητες. Έχουν γίνει τόσα talk shows, που πλέον οι ίδιοι άνθρωποι λένε τα ίδια και τα ίδια. Ο κόσμος έχει κουραστεί και δεν τα βλέπει, όπως δεν βλέπει και αυτές τις συζητήσεις όπου μαζεύονται δεκαπέντε νοματαίοι γύρω από ένα πάνελ. Πλέον ξέρουμε ποιος θα πει τι πριν το πει και ποιος θα τον διακόψει. Δεν πουλάει πια ούτε αυτό στην τηλεόραση.

Θα ήθελες να ασχοληθεί με την πολιτική;

Η πολιτική έχει κάποια χαρακτηριστικά που εγώ δεν τα έχω, οπότε μάλλον θα ήμουν κακός πολιτικός. Ο πολιτικός πρέπει να έχει πολύ καλές δημόσιες σχέσεις. Δεν είμαι αυτός που θα σε δει στο δρόμο και θα τρέξει 150 μέτρα πίσω σου για να σε χαιρετήσει ή αυτός που θα πάει σε όλα τα κοσμικά πάρτι, τις κηδείες και τους γάμους ή θα βαφτίσει εκατό παιδάκια. Επίσης, δεν είμαι καλός στα ψέματα, όχι επειδή είμαι καλός άνθρωπος, αλλά γιατί τα ξεχνάω και προτιμώ να μη λέω καθόλου για να μη γίνω ρεζίλι. Όταν μάθω να λέω καλά ψέματα, θα το ξανασκεφτώ.

Αγωνιάς που θα γίνει μπαμπάς;

Το έχουν καταφέρει γύρω στα 6,5 δις. Άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη. Ανάμεσα στα 6,5 δις., αν είμαι εγώ αυτός που θα αποτύχει, θα είμαι πολύ άτυχος. Όταν το σκέφτομαι κάπως έτσι μου φαίνεται πιο εύκολο.

Είσαι υπέρ του γάμου;

Δεν στέκομαι στην ταμπέλα που λέγεται γάμος. Είμαι υπέρ του να συμβιώνεις με τον άνθρωπο που θέλεις να είσαι μαζί και περνάς καλά. Αν αυτό λέγεται γάμος ή όχι είναι μια άλλη ιστορία. Σε άλλες κοινωνίες ο γάμος ως έννοια έχει ξεπεραστεί τελείως.