MEDIA

Πληρώνει για τα προγράμματα μέσω δορυφόρου η Forthnet

Πληρώνει για τα προγράμματα μέσω δορυφόρου η Forthnet

Ένα σεβαστό ποσό αναμένεται να δώσει η Forthnet προκειμένου να υπογράψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο και να αποκτήσει έτσι το δικαίωμα να μεταδίδει ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα μέσω δορυφόρου έως το 2029.

Σύμφωνα με το typologies.gr το τίμημα που θα πληρώσει η Forthnet, όπως προσδιορίστηκε από τη Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, ανέρχεται σε 2.176.375,4 ευρώ. Από αυτά τα 2.070.726,2 ευρώ είναι για τη μετάδοση 1.129 ωρών τηλεοπτικού προγράμματος τη μέρα και 105.649,2 ευρώ για ραδιοφωνικά προγράμματα. Μάλιστα το ποσό αυτό αναμένεται να αλλάξει. Αν δηλαδή οι ώρες του ημερήσιου μεταδιδόμενου προγράμματος είναι περισσότερες τότε τα χρήματα που θα δοθούν προς το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να είναι πιο πολλά.

Μάλιστα κάθε χρόνο η Forthnet Media Holdings θα πρέπει να πληρώνει ένα ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, το οποίο ξεκινάει από το 0,5% για τα πρώτα δύο χρόνια και ανεβαίνει ανά διετία κατά 50%, φτάνοντας μέχρι το 3% του κύκλου εργασιών. Όταν προσδιοριστεί το τέλος τότε θα Δημόσιο θα έχει την υποχρέωση να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης με τη Forthnet Media Holdings.

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαιρινές νύχτες τρόμου στα κανάλια Novacinema

Οριστικά live τη νέα σεζόν «Τα Καρντάσιανς»