MEDIA

Τσίπρας: «Αν ο Μπόμπολας θέλει τα ΜΜΕ του θα πρέπει να πληρώσει...»

Τσίπρας: «Αν ο Μπόμπολας θέλει τα ΜΜΕ του θα πρέπει να πληρώσει...»

Ενα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς τους μεγαλοεκδότες στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ» τονίζει στο βιβλίο της η Σουηδή δημοσιογράφος, Κάισα Εκις Έκμαν, για την ελληνική κρίση που φέρει τον τίτλο «Κλεμμένη Άνοιξη», φιλοξενώντας λεγόμενα από συνεντεύξεις που πήρε από Ελληνες πολιτικούς, ανάμεσά τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στο βιβλίο η Έκμαν δημοσιεύει τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που είχε μαζί τους και το ενδιαφέρον έχει ήδη επικεντρωθεί, από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στη συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή.

Εκεί -εκτός των άλλων- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να της αποκαλύπτει τι θα κάνει με τους μεγάλους επιχειρηματίες και εκδότες, όταν γίνει πρωθυπουργός.
Τον ρωτάει η Εκμαν -όπως το γράφει στο βιβλίο της:

«Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να...».

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα γραφόμενά της, αφού απαντά πως δεν πρόκειται να εμπιστευθεί κανέναν τους, συμπληρώνει:

«Τα συμφέροντά μας είναι αντίθετα! Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τους κανόνες εκείνους για τα ΜΜΕ που είναι απαραίτητοι σε κάθε δημοκρατία, όπως έγινε και στην Αργεντινή. Εδώ είμαστε ζούγκλα, οι καπιταλιστές κάνουν ό,τι θέλουν.

Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα ότι αν θέλει να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ του, θα πρέπει πρώτα να καταβάλει τους φόρους και τα χρέη που του αναλογούν στην τράπεζα. Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ».


Διαβάστε επίσης:

Η καραμπόλα θανάτου που «πάγωσε» την Ελλάδα