MEDIA

Στην «Prime Time» η «μάχη» της τηλεθέασης καλά κρατεί!

Στην «Prime Time» η «μάχη» της τηλεθέασης καλά κρατεί!

Ξεκίνησαν για τα καλά πια όλες οι τηλεοπτικές σειρές που «έριξαν στη μάχη» τα κανάλια διεκδικώντας την κορυφή στους πίνακες τηλεθέασης στην περιζήτητη prime time.

Στη ζώνη δηλαδή μετά τα δελτία ειδήσεων, αυτήν που τα ποσοστά της αντιστοιχούν με εκατομμύρια τηλεθεατές και που έχει και τις πιο ακριβές διαφημίσεις. Σε αυτήν την ζώνη το μόνο κανάλι που δεν πρέπει να έχει.... «Μουρμούρα» είναι ο Alpha αφού τόσο η εξαιρετικά πετυχημένη από πέρυσι τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις την μουρμούρα», όσο και το ολοκαίνουργιο «Το σόι σου» σκίζουν αμφότερες.

Η «Μουρμούρα» έκλεισε τον Οκτώβριο με μέσο όρο 39,1% ενώ «Το σόι σου» με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Ζαπατίνα αιχμαλώτισε τους τηλεθεατές από το πρώτο του κιόλας επεισόδιο . εκατομμύριο τηλεθεατές είδαν την πρεμιέρα της σειράς δίνοντας στην κωμωδία του Alpha μέσο μερίδιο 35,9%. Ενώ ανάλογη ήταν και η συνέχεια με πολύ καλά νούμερα και στα δύο ακόμα επεισόδια που έχουμε δει ως τώρα .

Στο Mega τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς περίμεναν. Όχι ότι είναι άσχημα, αλλά δεν είναι τα αναμενόμενα. Το «Μάνα Χ ουρανού» είναι μια πολύ ωραία κωμωδία που πάει αρκετά καλά απέναντι στη «Μουρμούρα» αλλά θα μπορούσε και καλύτερα αφού η σειρά απέσπασε στην πρεμιέρα της μερίδιο 22%, κατάφερε στη δεύτερη προβολή να διατηρήσει ένα 21,8%, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να υποχωρήσει πίσω από τη... «Μουρμούρα» που, όπως προείπαμε, σαρώνει. Βάζοντας τα επεισόδια σε επανάληψη άλλες μέρες πιο αργά στο Mega ελπίζουν να χτίσουν καλύτερα το κοινό της.

Η πολυσυζητημένη «Δικαίωση» του ΜΕGΑ και του Δημήτρη Αρβανίτη δεν φαίνεται προς το παρόν να... δικαιώνει την επιλογή τους. Παρότι το σίριαλ ξεκίνησε ικανοποιητικά, με ποσοστό 25,1 % στο πρώτο επεισόδιο, τη δεύτερη εβδομάδα προβολής έπεσε στο 16,8%. Υπήρξαν και κάποια παράπονα για κάποιες σκηνές που θεωρήθηκαν προκλητικές για την ώρα προβολής και ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

Και φτάνουμε στον Antenna που έκανε φέτος μια φιλόδοξη επιστροφή στα σήριαλ αλλά μάλλον από του χρόνου πάλι «Σουλεϊμάν» θα δούμε ή κάτι ανάλογο. Οι «Συμμαθητές» του Βασίλη Θωμόπουλου που είναι μετρ στο είδος ξεκίνησαν καλά με ένα 24,1 % στην πρεμιέρα τους αλλά δεν συνέχισαν το ίδιο ελπιδοφόρα. Τώρα το κανάλι προσπαθεί να το ενισχύσει βάζοντάς το σε επανάληψη το μεσημέρι και μάλιστα βγάζοντας από το πρόγραμμα την πετυχημένη και στην πολλοστή επανάληψή , τηλεοπτική σειρά "vintage" «Άκρως Οικογενειακό»

Η νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1, «Ταμάμ» δικαίωσε εν μέρει τις προσδοκίες. Το πολύ καλό σενάριο των Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή και οι εξαιρετικές ερμηνείες έφεραν ήδη από την πρεμιέρα καλά νούμερα της τάξης του 24,3%, ενώ και τις εβδομάδες που ακολούθησαν η σειρά κρατιέται σταθερά πάνω από το 20% και στους περίπου ένα εκατομμύριο τηλεθεατές. Η μόνη που μπορεί να θεωρείται ως τώρα αρκούντως πετυχημένη στο κανάλι του Αμαρουσίου.
Η πολυσυζητημένη σειρά «Η εκδρομή» ξεχώρισε μεν αλλά όχι όσο περίμεναν και αν και ξεκίνησε με το συμπαθητικό 22,1% (921.000 τηλεθεατές) στην πρεμιέρα , έκανε πτώση –και βουτιά τη λες- και ψιλοανέκαμψε στο 19,6% στο τρίτο επεισόδιο.

Τέλος οι «Τρίχες» η πολυαναμενόμενη νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου δεν έχει κατορθώσει να προσελκύσει ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης. Στην πρεμιέρα έκανε 17%, όμως τις υπόλοιπες μέρες προβολής της τα ποσοστά έπεσαν έως και 14,5%. Και μάλλον θα πέσουν κι άλλο. Βέβαια είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και ως το τέλος έχουμε πολύ δρόμο αλλά ήδη τα κανάλια αναδιοργανώνονται αναζητώντας τα καλύτερα νούμερα.

Πηγή: gossip-tv.gr

Σχετικές ειδήσεις