MEDIA

Facebook@work, θα πετύχει;

Facebook@work, θα πετύχει;

Φυσικά και δε χαζεύετε στο facebook αλλά δουλεύετε. Το Facebook at work είναι υπό σχεδιασμό και φιλοδοξεί να εμβολίσει το Linkedin. Θα τα καταφέρει; Πολλοί διαφωνούν.

Οταν πριν από μερικούς μήνες οι Financial Times αποκάλυψαν τις προετοιμασιες για το νέο δίκτυο που θα «κουμπώσει» πάνω στο κυρίως site πολλοί ενθουσιάστηκαν με την προοπτική. Το σχέδιο προβλέπει για τους χρήστες τη δυνατότητα να συνομιλούν με τους συνεργάτες τους αλλά και τον κύκλο των επαγγελματικών τους επαφών.


Οι σκεπτικιστές όμως είναι περισσότεροι από τους ενθουσιώδεις. Αν σκεφτεί κανείς ότι το fb έχει απαγορευθεί σε αρκετούς χώρους εργασίας θα καταλάβει ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια για την επιτυχία του, λένε. Επιπλέον, το Linkedin είναι ήδη εδραιωμένο στην αγορά, ενώ στο δίκτυο υπάρχουν αντίστοιχα πολλές ήδη επιτυχημένες υπηρεσίες για ανταλλαγή εγγράφων.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι οι ίδιες οι εταιρείες που δύσκολα θα επιτρέψουν πρόσβαση του fb σε εταιρικές πληροφορίες όπως λανσαρίσματα και συνεργασίες.


Είναι σαφές ότι το facebook προσδοκεί αύξηση εσόδων από το νέο project. Το Linkedin σε ποσοστό 60% βασίζει τα έσοδά του στο Talent Solutions και το υπόλοιπο 40% από διαφήμιση και συνδρομές.

Σχετικές ειδήσεις