MEDIA

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί...

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί...

Διαβάστε στο Hot Doc που κυκλοφορεί...

Ισίδωρος Ντογιάκος, το χρονικό μιας παράνομης εκλογής

Άμεσα καλείται να παρέμβει ο υπουργός Δικαιοσύνης στην αποκάλυψη του ΗΟΤ DOC σχετικά με την εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, δύο μόλις μήνες μετά την εκλογή για την ίδια θέση του εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη.

Η εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου μέσω μιας παράνομης διαδικασίας που θυμίζει δημιουργική λογιστική θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προϊόν αβλεψίας. Ωστόσο είναι ο ίδιος ο Ντογιάκος που έδωσε δικαίωμα να ταυτιστεί το όνομά του με πολιτικές επιλογές και διακρίσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Υπόθεση 1η: «Ο Παναθηναϊκάκιας» στο υποκλαπέν μήνυμα του Σαμαρά. Πώς γίνεται να βλέπει το φως της δημοσιότητας ηχητικό απόσπασμα στο οποίο άνδρας με φωνή που μοιάζει με του τότε πρωθυπουργού δίνει εντολή παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, να μην ερευνάται από την ίδια τη Δικαιοσύνη; Πόσο μάλλον όταν υπήρχαν επίσημες καταγγελίες πως ο «Παναθηναϊκάκιας» ήταν ο ίδιος ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Υπόθεση 2η: Η τοποθέτηση στο αρχείο της καταγγελίας Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού. Πρόκειται για την καταγγελία που έκανε ο Παύλος Χαϊκάλης μαζί με τον Πάνο Καμμένο σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού του από το Γιώργο Αποστολόπουλο ώστε να αλλάξει την πρόθεσή του να καταψηφίσει τον προτεινόμενο από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έβαλε την υπόθεση στο αρχείο μέσα σε λίγες ώρες.

Υπόθεση 3η: Ο Ισίδωρος Ντογιάκος απομάκρυνε τον εισαγγελέα δικαστικής συνδρομής Γιάννη Αγγελή από τις συναντήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα της έρευνας για την υπόθεση Βγενόπουλου – Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Πρόκειται για τον εισαγγελέα που είχε κινήσει τις διαδικασίες ώστε να αναλάβει δράση κάποια στιγμή η ελληνική Δικαιοσύνη σε αυτό το τεράστιο για την Ελλάδα και την Κύπρο σκάνδαλο.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες των υποθέσεων στο τεύχος 82 του ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

hotdoc

Σχετικές ειδήσεις